Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Μύθος και Πραγματικότητα: Οι Τιμές για Φαΐ Έξω

Μύθος: Το φαγητό στη Γερμανία (και γενικότερα στο εξωτερικό), όταν τρως έξω από το σπίτι, είναι ακριβό.
Πραγματικότητα: Έκπληξη: με 10 – 12 € το άτομο φαγητό + 1 μπίρα 0,5l. Μιλάμε για μια μερίδα φαγητό (π.χ. μία κοτόπουλο ή ένα κότσι χοιρινό ή ένα γύρο) που όμως είναι σε ένα πιάτο μεγάλο με την σαλάτα του και τη συνοδευτική πατάτα ή ζυμαρικό που είναι αρκετό για να χορτάσει κάποιος. Αν θέλεις και ορντέβρ και άλλα συνοδευτικά θα ανέβει η τιμή κάπως (παντού τα μεζεδάκια κοστίζουν) αλλά όχι σε φοβερά επίπεδα και σίγουρα όχι περισσότερα από όσα θα ερχόταν (σε φτηνά μαγαζιά) στην Ελλάδα.
Επίσης μια νέα ανακάλυψη τα μαγαζιά με ασιάτικο φαγητό (Βιετνάμ, Ταϊλάνδης κλπ). Με 5 - 6 € το πιάτο το ρύζι ή τα ζυμαρικά με χορταρικά (και κοτόπουλο ή πάπια ή δεν ξέρω τι άλλο συνηθίζουν) στο τηγάνι τους και τη σχετική σάλτσα είναι άλλη μια φτηνή λύση.
Βέβαια πάντα έχει σημασία πού τρως. Παντού υπάρχουν τα πιο ακριβά εστιατόρια αν θες για κάτι παραπάνω. Όπως και τα φαστ φουντ όπου μπορείς να τη βγάλεις πιο φθηνά(?). Αλλά μιλάμε για τα συνηθισμένα μαγαζιά φαγητού: τις μπιραρίες. Οι ταβέρνες ανεβαίνουν στα 15+ € το άτομο (πάλι λιγότερα από ότι στην Ελλάδα) και στα εστιατόρια όσο τραβά η όρεξή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου