Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πάσαου

Όταν έγραφα για τη βόλτα στο Δούναβη, ανέφερα ότι η εκδρομή ξεκίνησε απ' το Πάσαου, που είναι από μόνο του ένας προορισμός, γιατί είναι πανέμορφο. Έτσι λοιπόν σήμερα είπα να βάλω μερικές όψεις του να μοιραστώ την ομορφιά του, αν και μάλλον θα ξαναπάω κατά κει! Το Πάσαου βρίσκεται στα σύνορα με την Αυστρία, στη συμβολή του Δούναβη με τον Ιν (αυτόν που περνάει από το Ίνσμπρουκ).

Ο σταθμός του τρένου στο Πάσαου (ε, από κάθε μέρος δεν μπορώ ν' αντισταθώ να μην τραβήξω τον κεντρικό σταθμό), το πρώτο που είδα όταν έφτασα. Κι ένα αυστριακό τρένο καθώς μπαίνει στο σταθμό, λίγο πριν φύγουμε!

Ο Ιν και ο Δούναβης. Λίγο πριν ενωθούν και γίνουν όλα Δούναβης. Υπάρχει, όπως είχα αναφέρει, κι ένας μικρότερος που μόλις που τον πιάνει το μάτι σου. Αλλά το Πάσαου περηφανεύεται πως είναι στη συμβολή τριών ποταμών. Τι να γίνει. Ο Ίζαρ έχει ήδη πέσει στο Δούναβη λίγα χιλιόμετρα πριν.
Υπάρχει Λέβενμπρόυ και στο Πάσαου, διαφορετική απ' αυτήν του Μονάχου. Δεν την δοκίμασα κι έτσι δεν ξέρω πώς είναι. Γιατί η ίδια ονομασία δεν σημαίνει τίποτα για το πώς είναι μια μπίρα. Ας πούμε στη Στουτγάρδη υπάρχει Χόφμπροϋ αλλά καμιά σχέση (γευστικά) δεν έχει με την αντίστοιχη του Μονάχου.

 

Με περίμενε η λιμουζίνα αλλά τελικά το μετάνιωσα κι είπα να πάω με το τρένο!

1 σχόλιο: