Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πασχαλινές Διακοπές

Οι δημοσιεύσεις συνεχίζονταν μέχρι σήμερα γιατί μέχρι και σήμερα ακόμα πάμε σχολείο. Από αύριο επιτέλους αρχίζουν οι διακοπές του Πάσχα. Είπαμε ότι το κάθε κρατίδιο της Γερμανίας έχει διαφορετικές ημέρες διακοπών τόσο ως ημερομηνίες (φροντίζουν να υπάρχουν αποστάσεις για αν μην γίνεται αδιαχώρητο στους δρόμους - τώρα και γίνεται χαμός, σκεφθείτε να φεύγαν και να γύριζαν όλοι μαζί!) όσο και σε αριθμό ημερών. Κι ως προς αυτό το τελευταίο το Ελληνικό κράτος έχει κάνει μια προσπάθεια να εξισώσει τις διακοπές κόβοντας ή προσθέτοντας αργίες για τα Ελληνικά σχολεία (τά 'χω ξαναγράψει αυτά). Οι Γερμανοί δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Όμως, ως προς την έναρξη και τη λήξη ακολουθούμε αυτά που ορίζει το κάθε κρατίδιο. Έτσι, στη Βαυαρία που είναι η Μαρία τα σχολεία έχουν κλείσει απ' την Παρασκευή (ή τη Δευτέρα - άλλο ένα τέχνασμα, άλλοι υπολογίζουν και τα Σαββατοκύριακα κι άλλοι όχι) ενώ στη Βάδη - Βυρτεμβέργη που είμαι εγώ κλείνουν την βδομάδα μετά το Πάσχα ενώ και την αυριανή μέρα δεν γίνονται μαθήματα (αυτό που λέγαμε, να βγάλουμε απ' το λογαριασμό τις 4 μέρες αργίας του Πάσχα)! Στο Αμβούργο για παράδειγμα κλείνουν μόνο την άλλη βδομάδα! Αλλά εντάξει, εκεί δεν είναι πολύ θρησκευάμενοι!

Πάντως, όλοι γυρίζουμε μαζί (αν και φέτος πέφτει Πρωτομαγιά και χάνουμε την αργία)!!! Όχι όλοι οι Γερμανοί. Όλοι εμείς - εγώ κι η Μαρία. Γιατί υπάρχουν κρατίδια που ξεκινούν μαθήματα την Πέμπτη. Κι οι μαθητές θα είναι στη θέση τους Πέμπτη - Παρασκευή. Κοπάνες είναι αδιανόητες. Μπορεί να μην μένουν εύκολα από απουσίες (δεν υπάρχουν π.χ. αδικαιολόγητες απουσίες, ο γονιός είναι υποχρεωμένος να δικαιολογήσει την κάθε ώρα απουσίας του παιδιού του) αλλά έχει πρόστιμο κι οι Γερμανοί μισούν να πληρώνουν πρόστιμα!

Έτσι λοιπόν ξεκούρασμα για λίγο από το μπλογκ. Το βράδυ φεύγω για Αθήνα. Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό το ταξίδι. Αεροπορικό μεν, αλλά χορταστικό μιας και είναι μέσω Άμστερνταμ! Όταν έψαχνα για εισιτήρια βρήκαμε αυτό το συνδυασμό με λιγότερα από 400€ πηγαινέλα για δυο άτομα ενώ την ίδια εποχή στις απ' ευθείας πτήσεις της Ετζίαν και της Λουφτχάνσα ήταν από 550 και πάνω. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να αποδεχτούμε αυτό το συνδυασμό. Ο χρόνος παραμονής στο Άμστερνταμ είναι μιάμιση - δυο ώρες, καλός πιστεύω και για να προλάβεις την ανταπόκριση και για να μην βαρεθείς τελείως. Θα δούμε πώς είναι κι αυτό και θα μεταφέρω εντυπώσεις, αν και δεν είμαι σίγουρος αν θα γίνει στο διάστημα των διακοπών. Έχουν μαζευτεί αρκετές δουλειές, θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε και με μερικούς φίλους και δεν ξέρω πως θα πάει.

Καλή Ανάσταση λοιπόν, καλά να είμαστε, καλά σουβλίσματα και προσοχή: να το φάμε τ' αρνί και να μη μας φάει :)

2 σχόλια:

  1. καλή ανάσταση και καλό πάσχα !
    ήρεμα με το φαγητό.(εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις βέβαια!!!)
    καλή ξεκούραση και αναμένουμε νέες δημοσιεύσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω οι ευχές μου για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα να φτάσουν στις καρδιές σας έγκαιρα.
    Να καλοπεράσετε απολαμβάνοντας όλα τα καλούδια και να χαλαρώσετε με την παρέα των αγαπημένων σας προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή