Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο Μάικλ στο Μόναχο

Βόλτα στο Μόναχο κάναμε και στη βάση ενός αγάλματος είδαμε ένα ποικιλόχρωμο σωρό. Ήταν βραδάκι και δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για φωτογραφίες, αλλά για να δούμε λίγο πολύ για τι πρόκειται μπορούσαμε από το φως που έπεφτε από τα διπλανά μαγαζιά. Το είδαμε και πάθαμε. Ένα αφιέρωμα στον Μάικλ Τζάκσον! Στο Μόναχο! Με δεκάδες φωτογραφίες κολλημένες στη βάση του αγάλματος, με κεράκια που άναβαν (δείγμα ότι ήταν πρόσφατα) με καρδούλες με αφιερώσεις και άλλα σχετικά με τη λατρεία (γιατί για κάτι τέτοιο πρόκειται) του αγίου Μάικλ! Είπαμε ρε παιδιά, αλλά όχι κι έτσι πια. Τι 'ταν αυτό.
Περάσαμε άλλη μέρα απ' τη γειτονιά και το θυμηθήκαμε. Και τραβήξαμε μερικές φωτογραφίες να θυμόμαστε. Οι φωτογραφίες κολλημένες με τέτοιον τρόπο ώστε ό,τι είναι γραμμένο σχετικά με το άγαλμα που φιλοξενεί αυτή την έκθεση (ποιον παριστάνει το άγαλμα ή ποιος το έφτιαξε κλπ) να μένουν ακάλυπτα για να διαβάζονται ενώ κάθε άλλη περιοχή ήταν καλυμμένη. Την παρουσία έδιναν και  μερικά λουλούδια καθώς και γιρλάντες με φωτάκια με μπαταρία που άναβαν μέχρι να εξαντληθούν οι μπαταρίες, δεν ξέρω αν κάποιος τις άλλαζε κιόλας.
Η έκθεση να την πω, αφιέρωμα να το πω, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, πίσω από το δημαρχείο και μπροστά από το ξενοδοχείο πολυτελείας "Μπάγιερισες Χοφ". Την Παρασκευή το βράδυ (εκεί που σχεδόν δεν τον ξέραμε τον δρόμο, μετά την "ανακάλυψη" έτυχε να περάσουμε μετά αρκετές φορές) μετά τις 10 ήτανε, είδαμε πως είχε μαζεμένο κόσμο πολύ ένα γύρω, ποιος ξέρει, ίσως γινόταν καμιά προσευχή!
Στο δρόμο αυτόν υπάρχουν κι άλλα αγάλματα αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες. Όπως ο κύριος για παράδειγμα που στέκεται δίπλα μου.
Ή αυτή η μεταλλική κατασκευή (ναι είναι από μέταλλο κι όχι από ξύλο!) το οποίο όμως βρίσκεται εκεί προς πώληση. Η τιμή του δυστυχώς αποκαλύπτεται μόνο σε σοβαρά ενδιαφερόμενους που θα πάνε να ρωτήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου