Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Εμπειρίες

Σήμερα θα παρουσιάσω ένα μαγαζί από την ιδιαίτερη πατρίδα, το Πλωμάρι. "ΕμBeerίες" λέγεται, κι από το όνομα ακόμα νομίζω, δείχνει πως πρόκειται για κάτι πρωτότυπο και ευρηματικό. Βέβαια, απ' ότι λέει ο θείος Γκούγκλης, δεν είναι μοναδικό (το όνομα), προηγήθηκε ένα αντίστοιχο στο Αιγάλεω, αλλά αυτό λίγο με επηρεάζει εμένα. Το ιδιαίτερο για μένα είναι πως ένα τέτοιο μαγαζί μπορεί να σταθεί στο Πλωμάρι. Που είναι μια επαρχιακή κωμόπολη που στις απογραφές δείχνει γύρω στους 3.000 κατοίκους. Και ναι μεν το καλοκαίρι με τον τουρισμό υπάρχει σημαντική αύξηση, αλλά αυτό είναι προσωρινό και εποχιακό. Ήδη αμέσως μετά το δεκαπενταύγουστο αρχίζουμε και φεύγουμε. Έτσι, δεν περίμενα να βρω εκεί ένα τέτοιο μαγαζί.
Το είχα δει το όνομα, μ' άρεσε σαν στυλ και όλο λέγαμε να κάτσουμε το καλοκαίρι, αλλά δεν μας προέκυπτε. Ώσπου κάποια μέρα μας κάλεσαν τα παιδιά που κι αυτά είχαν εντυπωσιαστεί. Και διαπίστωσα πως εκτός από το φαίνεσθαι ενδιαφέρον είχε και το περιεχόμενο: το κατάστημα προσφέρει καμιά 15αριά μάρκες μπίρας (τελικά τις μέτρησα κι είναι 35(!) ετικέτες συν τρεις βαρελίσιες, η κάθε μια με το δικό της ποτήρι!), κάμποσες Μοναχέζικες (ή των πέριξ) αλλά και απ' την υπόλοιπη Γερμανία, το Βέλγιο ή την Ιρλανδία και κάμποσες ελληνικές, σε μπουκάλι ή χύμα. Αυτό δεν αποτρέπει την παρουσία καλής ποικιλίας τσαγιών ή καφέδων! Κι επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει να πίνουμε τη μπίρα μας ξεροσφύρι, μπορεί να βρει κανείς και ποικιλίες αλλαντικών (ναι, γερμανικού στυλ) ή τυριών για να τις συνοδέψει.
Στο Πλωμάρι βρέθηκα φέτος και χειμώνα. Πετάχτηκα για δυο μερούλες στο χωριό και το ένα βράδυ πήγαμε μια βόλτα στο συγκεκριμένο μαγαζί. Και διαπίστωσα πως εξακολουθούσε να είναι μια καλή επιλογή και για χειμώνα. Διαφανή πλαστικά στο πεζοδρόμιο να κόβουν το κρύο και σόμπες από πάνω σου επέτρεπαν να καθίσεις προς τα έξω. Η διαθεσιμότητα μπίρας πλήρης, το σέρβις πολύ καλό και υποχρεωτικό. Και βέβαια χριστουγεννιάτικος στολισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου