Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αρνητικός ο απολογισμός του καθεστώτος ημιαπασχόλησης στη Γερμανία

Αλλιώς το είχα σχεδιάσει κι αλλιώς βγαίνει. Χιονίζει κι είπα να συνοδεύσω τελικά με δυο τρεις φωτογραφίες το ρεπορτάζ από το in.gr για την ημιαπασχόληση στη Γερμανία (αυτό που έλεγα για τα 400€). Όλες είναι τραβηγμένες από το μπαλκόνι. Η πρώτη είναι κατά τη δύση πριν μερικές μέρες. Οι άλλες νυχτερινές, από το χιόνι που έπεσε απόψε το βράδυ. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο χιόνι που βλέπουμε φέτος. Δεν ξέρω τι έγινε τις μέρες των Χριστουγέννων που λείπαμε, αλλά το χιόνι που έριχνε τις προηγούμενες φορές ήταν ελάχιστο και μόλις που φαινότανε. Όχι δηλ. πως τώρα είναι πολύ, αλλά είναι ευδιάκριτο. Έχει πιάσει μερικούς πόντους.

Και ένα πρωινό συμπλήρωμα. Μια εικόνα από το μπαλκόνι με τα δέντρα άσπρα. Κάπου στο βάθος της φωτογραφίας "ακούγεται" και το μηχάνημα που καθαρίζει τους (πεζό)δρόμους από το χιόνι. Επιτέλους, θα δικαιολογηθούν τα έξοδα ετοιμότητας που πληρώνονται καθημερινά τόσον καιρό χωρίς να χρειάζεται η επέμβασή τους.
Πάντοτε μ' άρεσε αυτό το λεπτό άσπρο που μένει πάνω στα δέντρα όταν πέφτει το χιόνι. Κυρίως στα φυλλοβόλα. Ίσως γιατί σ' αυτά είναι μια λεπτή γιρλάντα στα κλαδιά τους, ίσως γιατί διαρκεί μόνο όσο διαρκεί και η χιονόπτωση, μόλις σταματήσει η τελευταία, χάνεται και η ασπρίλα και πάλι επικρατεί το μαύρο. Ενώ τώρα! Τα άλλα δεν με εντυπωσιάζουν τόσο.
.

1 σχόλιο: