Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Λονδίνο - Πορτομπέλο

Το Πορτομπέλο είναι ένας δρόμος αλλά και το όνομα της περιοχής γύρ' απ' αυτόν. Γνωστό για τα παλιατζίδικά του αλλά και για το παζάρι που γίνεται κάθε Σάββατο εδώ (αλλά εμείς Σάββατο δεν ήμασταν κι έτσι το επισκεφτήκαμε μια απλή μέρα).
Παλιατζίδικα είπα, αλλά όχι και σαβουρατζήδικα. Υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε πράγματα καινούρια (όπως οι κορδέλες που δεν είναι μεν της μόδας αλλά πολλοί τις ψάχνουνε) ή παλιά όπως οι ραπτομηχανές,
ή σαν παλιά όπως τα ρολόγια που είναι ηλεκτρικά αλλά μοιάζουν με τα παλιά της τσέπης. Από κει και πέρα υπάρχουν διάφορες συλλογές. Ας πούμε ο Γιώργος θα ήταν πανευτυχής και μόνο να έβλεπε όλα αυτά τα τενεκεδένια παιχνίδια (δεν ξέρω πόσα θα πλήρωνε για ν' αποκτήσει κάμποσα απ' αυτά).
Ρολόγια είπαμε, να κι ένας ρολογάς. Βαλίτσες δερμάτινες, τέτοιες που σήμερα σπάνια βρίσκεις (έχω δει μια τέτοια καινούρια στο Μόναχο, αλλά διστάζω να την αγοράσω. Ευκαιρία είναι, μόνο τρία χιλιάρικα έχει).
Είδη για σκι.
Πληροφοριακές πινακίδες σε κατατοπίζουν πού βρίσκεσαι και προς τα πού θα βρεις αυτό που ψάχνεις (αν και δεν σημαίνει πως τα διάφορα τμήματα καταλαμβάνουν ίδιο μέγεθος στο δρόμο). Μέσα στ' άλλα μπορείς εδώ να βρεις και τα κατάλληλα δοχεία από πορσελάνη, ανάλογα την ανάγκη σου.
Εδώ υπάρχει και τμήμα μαναβικής. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως τα ζαρζαβατικά δεν πουλιούνται με το κιλό ή με το κομμάτι αλλά με το λεκανάκι. Οι τιμές (βασικά μια λίρα) ήταν για μια δόση, όσα έπαιρνε η λεκάνη! Στην τελευταία φωτογραφία, ένα κομμάτι απ' το ιδιωτικό παζάρι. Εκεί που μπορεί να πάει κάποιος για να πουλήσει πράγματα που δεν χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου