Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ασφάλεια στη Γαλλία

Υπάρχει ασφάλεια όταν κυκλοφορείς στη Γαλλία κι ειδικά στην περιοχή του Παρισιού; Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Πέρα απ' τις πολλές προειδοποιήσεις για τους πορτοφολάδες στα περισσότερα απ' τα πολυσύχναστα μέρη έπεφτα συνέχεια και πάνω σε περιπολίες στρατιωτών με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Αυτό τώρα είναι καθησυχαστικό; Για μένα όχι. Γιατί ας πούμε πως στο πάρκο των Βερσαλλιών (απ' όπου η πάνω φωτογραφία) γίνεται κάτι. Μπαίνει κάποιος τρομοκράτης. Ή ακόμα χειρότερα υποθέτουν πως κάποιος είναι τρομοκράτης. Έτσι όπως τους είδα, θ' άρχιζαν να πυροβολούν. Αλλά είναι σίγουρο πως οι σφαίρες δεν θα έπαιρναν και κάποιον άσχετο;
Τα ίδια και χειρότερα στον Πύργο του Άιφελ. Με τόσες ουρές που υπήρχαν για τα εισιτήρια και τόσους ακόμα να κυκλοφορούν χαζεύοντας τον πύργο απ' όλες τις μεριές, μάλλον θα ήταν δύσκολο να ξεδιαλέξουν πού ακριβώς θα πάνε οι σφαίρες. Σίγουρα μαζί με τα ξερά (αν υπάρχουν πράγματι, επιμένω σ' αυτό) θα καούν και χλωρά. Αλλά μάλλον για αναλώσιμους μας έχουν αυτοί που σχεδίασαν τις περιπολίες αυτές.
Ακόμα και σε κλειστούς χώρους υπήρχαν παρόμοιες περιπολίες. Όπως π.χ. σε σταθμούς τρένων. Είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν τα πιθανά προβλήματα μ' αυτόν τον τρόπο; Δεν ξέρω αν οι Αμερικάνοι (οι πρώτοι διδάξαντες) λειτουργούν παρόμοια. Πάντως, τέτοιο πράγμα δεν είδα σε άλλη πόλη. Και δεν ξέρω αν κάποιοι αισθάνονται ασφαλείς βλέποντας τους Ράμπο δίπλα τους. Εγώ πάντως, όχι.
Όχι πως δεν υπάρχουν και κλασσικοί μπάτσοι στους δρόμους. Υπάρχουν κι απ' αυτές τις περιπολίες. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι το περίεργο!

1 σχόλιο:

  1. Παρκολουθώ το blog σας από την αρχή, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι ο χαρακτηρισμός "μπάτσοι" δεν σας τιμάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή