Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Λίνταου, συνέχεια

Για το Λίνταου μιλάγαμε στην προηγούμενη δημοσίευση. Οπότε και για σύνδεση με τα προηγούμενα, άποψη του λιμανιού από το καραβάκι μέσα. Και ο καινούριος ο φάρος, και ο παλιός και το λιοντάρι κι ένα βαρκάκι να βγαίνει.
Η πόλη μέσα είναι όπως όλες οι (παλιές) γερμανικές πόλεις. Ένας κεντρικός δρόμος, πεζοδρομημένος, όπου υπάρχουν κτίρια από τον 15ο αιώνα (μπορεί και παλιότερα), συντηρημένα έτσι που να μην δείχνουν καθόλου τα χρόνιας τους. Κάθετα σ΄αυτόν το δρόμο πολλά στενάκια.
Να και το δημαρχείο. Ζωγραφισμένο απ' έξω, δίνει ένα επιπλέον χρώμα στην παλιά πόλη. Ακριβώς απέναντι ένα ταχυφαγείο (φαστ φουντ στα ελληνικά). Το συγκεκριμένο ειδικεύεται στα ψαρικά (είναι της αλυσίδας Nordsee). Εδώ κάτσαμε και φάγαμε γλώσσα με τυρί και μανιτάρια (μπορεί στην Ελλάδα να κυκλοφορούν μύθοι πως ψάρι με τυρί μαζί δεν κάνει να φας γιατί μπορεί να δηλητηριαστείς, εδώ δεν έχουν τέτοια θέματα). Δίπλα μας ήταν το τρόλεϊ στο οποίο μπαίναν τα επιστρεφόμενα βρώμικα πιάτα και κάποια πουλάκια έμπαιναν και τσιμπολόγαγαν τα υπολείμματα.
Η πόλη έχει δυο εκκλησίες στο κέντρο της. Καμιά έκπληξη, αυτό είναι ο κανόνας μιας και υπάρχουν παντού τόσο καθολικοί όσο και διαμαρτυρόμενοι. Και μπορεί σε κάποια χωριά να υπάρχει μόνο το ένα ή το άλλο δόγμα αλλά στις πόλεις συνήθως τα πράγματα είναι διττά κι έτσι, και για να μην υπάρχουν αντιπαλότητες οι εκκλησίες φτιάχνονται δίπλα - δίπλα. Στην άλλη φωτογραφία είναι το δημοτικό μουσείο (και μπροστά κάποιοι μουσικοί βγάζουν τα προς το ζην).
Κι αν απ' έξω δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα το ποια είναι η καθολική και ποια η προτεστάντικη εκκλησία (εγώ πόνταρα πως είναι η δεξιά η πρώτη και βρέθηκα σωστός) από μέσα όμως η διαφορά είναι ολοφάνεροι. Η πρώτοι με εικόνες, αγάλματα, αγιογραφίες και δεν ξέρω 'γω τι, γ δεύτερη τελείως λιτή κι απέριττη.
Λίγο πιο πέρα πέσαμε και στο μνημείο που έχει στηθεί για τους (Γερμανούς βεβαίως) στρατιώτες που έπεσαν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Καλοκοιτάζοντας όμως είδαμε πως στους τοίχους είχε και τις πλάκες με τα ονόματα αυτών που έπεσαν και στον Β'. Η Γερμανία τιμά όλους τους νεκρούς της.
Για το κλείσιμο δυο ακόμα φωτογραφίες: το κτίριο της ηλεκτρικής εταιρίας (της ΔΕΗ σαν να λέμε) του Λίνταου και το λιοντάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου