Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργίες

Απεργίες; Κακό πράγμα, ε; Κι αυτοί οι κακοί άνθρωποι στην Ελλάδα κάνουν απεργίες σ' αντίθεση με τους καλούς και δουλευταράδες Γερμανούς. Έτσι δεν είναι; Έτσι λένε τα κανάλια. Έτσι λένε πως λένε οι άλλοι (απ' το εξωτερικό δηλαδή) για μας και μας πείθουν πως οι απεργίες των υπολοίπων είναι κάτι κακό (αλλά αν τις κάνουν οι ίδιοι όχι - βλέπε τις τελευταίες κινητοποιήσεις των αστυνομικών π.χ.).
Τι δείχνει η παραπάνω φωτογραφία αλήθεια; Το αεροδρόμιο του Μονάχου και είναι δημοσιευμένη στον ιστοχώρο της γνωστής λαϊκίστικης εφημερίδας Μπιλντ. Δείχνει κρεβάτια στους χώρους του τέρμιναλ 2, εκεί απ' όπου ξεκινάνε οι πτήσεις της Λούφτχανσα, που τις τελευταίες μέρες ματαιώνει πτήσεις αβέρτα λόγω απεργίας. Οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να παραπονιούνται. Έχουν τοποθετηθεί κρεβάτια εκστρατείας να περνάνε τη νύχτα τους!

5 σχόλια:

  1. Οσα δεν φτανει η αλεπου,τα κανει κρεμασταρια.
    Κατσε τωρα εκει στην μπανανια.
    Καλα περασες τοσο καιρο,με τα λεφτα του ελληνικου κρατους (επιμισθια και δεν συμμαζευεται....),ταξιδακια απο δω κι απο κει,αλλα με αυτα και μ'αυτα(επιδοματα κλπ)την μπανανια την χρεωκοπησατε τελειως,κυριως εσεις οι δημοσιοι υπαλληλοι.

    Στην Γερμανια για να ζησεις,πρεπει να ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ,οπως δουλευουμε και οι χιλιαδες Ελληνες που ζουμε εκει.
    Πισω στην μπανανια λοιπον....και ασε τις απεργιες της Γερμανιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να φτάσω; Τι θα ήθελα δηλαδή; Το πράγμα που γράφω είναι απλό: απεργίες δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα όπως κάποιοι λένε. Απεργίες γίνονται παντού. Και δεν είναι οι απεργίες κάτι κακό. Αντίθετα. Δυστυχώς, στα όσα μέτρα πάρθηκαν και παίρνονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια,0 η απεργιακή αντίδραση ήταν περιορισμένη.

      Τα περί κακών δημοσίων υπαλλήλων και ειδικά όσα προσωπικά αναφέρονται σε μένα τα αντιπαρέρχομαι. Καθένας με τη γνώμη του. Στραβή ή ίσια, τι να κάνουμε. Δεν πειράζει. Αλλά για το τελευταίο θέμα θα διαφωνήσω έντονα: Στη Γερμανία για να ζήσεις ΔΕΝ χρειάζεται να δουλέψεις (ακόμα). Αυτό είναι ένας ακόμα μύθος. Η αλήθεια είναι πως (ακόμα) υπάρχει κράτος πρόνοιας που πολλοί (και Έλληνες) το εκμεταλλεύονται.

      Διαγραφή
  2. Μυθοι...μυθοι....αλλα πως γινεται η Ελλαδα να ειναι ο μεγαλυτερος διακονιαρης της Ευρωπης και η Γερμανια η πρωτη χωρα σε εξαγωγες.Δεν ειναι τυχαια ολα αυτα!!!
    Την προνοια της Γερμανιας την εκμεταλλευεσαι,αφου πρωτα δουλευεις.
    Στην μπανανια,διοριστηκανε ολοι για ψηφοφοριακους λογους,χρεωκοπησανε τα ταμεια,οποτε τι κρατος προνοιας να απομεινει για τους υπολοιπους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως η γνωστή μας λαϊκίστικη εφημερίδα Μπιλντ παρουσίασε τόσο την απεργία της Λούφτχανσα όσο και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Θεσσαλονίκης. Οι φωτογραφίες που επιλέχτηκαν παρουσιάζουν εύγλωττα τη διαφορά στο πνεύμα αντιμετώπισης. Στη μια ομάδα απεργών διαμαρτύρεται, στην άλλη ομάδα των ΜΑΤ με μάσκες κλπ αναμένει τους διαμαρτυρόμενους.

    Για δες που και η Μπιλντ καταγγέλλει (έμμεσα) τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ελλάδα. Αλήθεια, μπροστά από τους ΜΑΤατζήδες θα πέρναγε καμιά πορεία από ένστολους; Και αν ναι ποια αντιμετώπιση θα είχαν απ' τους συναδέλφους τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα. Μάλλον είναι ένστολοι διαμαρτυρόμενοι που φορούν τις μάσκες τους (για κάλυψη;) Γιατί βλέπω διακριτικά πυροσβεστών κι έτσι λέει κι η λεζάντα!

      Διαγραφή