Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Το δάσος της Βουλώνης

Από το Λα Ντεφάνς πήραμε ένα τραμ (να ολοκληρώσουμε τη γνώση των μέσων του Παρισιού) κι από κει ένα λεωφορείο για να περπατήσουμε στο δάσος της Βουλόνης (Bois de Boulogne). Ένας τεράστιος χώρος πράσινου στο δυτικό Παρίσι με μέγεθος 8,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα(!), ένας αληθινός πνεύμονας για την πόλη (αν και όχι ο μοναδικός).

Το δάσος που δεν είναι τόσο πυκνό ώστε να μην μπορείς να δεις τι γίνεται παραπέρα, προσφέρεται για διάφορες δραστηριότητες. Βόλτα με τα πόδια ή με το ποδήλατο, π.χ.
Για τους μικρούς φίλους βόλτες με πόνι ενώ για τους διψασμένους διαβάτες υπάρχουν βρυσούλες να ξεδιψάσουν.
Όμως υπάρχουν και πολλά, πάρα πολλά αυτοκίνητα. Και κάτι λίγες μηχανές αλλά κυρίως αυτοκίνητα. Γιατί ο χώρος έχει διάφορες εγκαταστάσεις για σπορ, μεταξύ των οποίων και αρκετά γήπεδα τένις. Κι οι αθλούμενοι στο τένις φτάνουν από κάθε γωνιά του Παρισιού με τ' αυτοκίνητό τους.
Μια τζούρα από το πώς είναι μέσα ο χώρος για το τένις. Προφανώς δεν μπορεί να μπει μέσα όποιος θέλει αλλά μόνο τα μέλη των κλαμπ.
Για τους επισκέπτες του δάσους υπάρχουν και γλυπτά είτε κλασικά είτε μοντέρνα!
Μια λιμνούλα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν βαρκάδα. Δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που φτιάχνουν λιμνούλες για αναψυχή. Το ίδιο γίνεται κι εδώ. Μάλιστα, οι όχθες του Σηκουάνα μετατρέπονται σε πλαζ με μεταφορά άμμου από τις πραγματικές παραλίες!
Βγαίνοντας απ' το δάσος πέφτεις στην πραγματικότητα που αντιπροσωπεύουν τα αυτοκίνητα και η κίνηση του δρόμου. Αλλά για να μη σου πέσει απότομα η προσγείωση σ' αυτήν, τα δέντρα και τα λουλούδια συνεχίζονται και έξω απ' το δάσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου