Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΤ Εγκώμιον

Για την ΕΡΤ έχουν γραφτεί πολλά. Τις περισσότερες φορές είναι κατηγορίες. Είτε γιατί οι ειδήσεις είναι μονόπλευρες (πάντα κυβερνητικές, όποιο κόμμα και να είναι στην κυβέρνηση)  είτε για το τέλος (την εισφορά) που πληρώνεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ - δυστυχώς, για το τέλος της που πλησιάζει λίγα γράφονται και λέγονται - είτε για το πρόγραμμά της με γνωστότερη την απαξιωτική έκφραση "ποιος βλέπει την ΕΡΤ". Εγώ λοιπόν επειδή βλέπω (όταν μου διατίθεται) την ΕΡΤ και κυρίως την ακούω, αποφάσισα να γράψω το "εγκώμιον" της ΕΡΤ, ή τουλάχιστον να προσπαθήσω να υπερασπιστώ μερικά σημεία. Υπάρχουν και στραβά; Σίγουρα υπάρχουν, όμως από το σημείο αυτό μέχρι το να κλείσει η ΕΡΤ υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Επανάληψη της Ιστορίας

Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι σήμερα. Σχολική γιορτή - αργία στη μαμά Ελλάς, είπα να απόσχω, άσχετα αν εδώ στην ξένην προβλέπεται εκκλησιασμός και μάθημα ή μόνο μάθημα, εμείς θα το κάνουμε εκκλησιασμός και παιδαγωγική συνεδρίαση τριμήνου και πάει λέγοντας. Και παρά την παρατήρηση της Μαρίας γιατί δεν έχει σήμερα τίποτα, έλεγα να το αφήσω έτσι, αλλά οι επαναλήψεις της ιστορίας που λέγαμε χτες, είναι πολλές. Η πρόταση για επιβολή δημοσιονομικού ελέγχου που γίνεται σήμερα είναι αντιγραφή αυτού που έγινε το 1892 με τον Λω στην αρχή κι αφού πέρασαν χρόνοι πολλοί και η πολυπόθητη οικονομική ανάκαμψη δεν ερχόταν, ήρθε η επιτροπεία το 1897 (μετά και το αποτυχημένο πόλεμο του έτους εκείνου).

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο Σουρής Σήμερα

Όπως έχω γράψει αρκετές φορές, παρακολουθώ το μπλογκ του Ν. Σαραντάκου "Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία. Μερικές φορές αναφέρομαι σε δημοσιεύσεις σ' αυτό, αλλά σήμερα γράφω για να βάλω δυο παραπομπές: στο σημερινό του άρθρο, που δείχνει ότι τίποτα δεν είναι πρωτότυπο στην ιστορία αλλά αυτή επαναλαμβάνεται. Αν δεν το πειστείτε πλήρως μ' αυτό, που έχει ένα απόσπασμα απ' τον αγαπημένο μου Σουρή, του 1892 παρακαλώ, πηγαίνετε εκεί που έχε βάλει ολόκληρο το φύλλο της εφημερίδας Ρωμιός (φύλλο 401, 3/10/1892, πριν από 120 χρόνια παρακαλώ), όχι σε δυσανάγνωστη σάρωση, αλλά πληκτρολογημένο εξ αρχής. Θα το χαρακτήριζα χορταστικό. Για όποιους δεν ξέρουν τον "Ρωμιό" ήταν έμμετρη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα που έβγαζε ο Σουρής από το 1883 μέχρι το 1918. Κι όταν λέμε έμμετρη εννοούμε πλήρως: από τον τίτλο (ο Ρωμιός, εφημερίς που την γράφει ο Σουρής, πάλι σαραντακίζω!!!) και την ημερομηνία μέχρι τα κείμενα και τις διαφημίσεις!

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ελαιοτριβεία

Η τσιμινιέρα είναι σήμερα πια μόνο διακοσμητικό στοιχείο! Προ ΔΕΗ, εκεί δίπλα ήταν η γεννήτρια που τροφοδοτούσε τα δυο χωριά.
Τελείως άσχετο με τη Γερμανία και το σημερινό θέμα. Εδώ παντού χρησιμοποιούν κρέμα (ζάνε -Sahne)) κι όχι λάδι (και πού να βρεθούν οι ελιές), άρα δεν έχουν και ελαιοτριβεία. Αλήθεια, έχετε σκεφθεί πώς βγαίνει το λάδι; Το ελαιόλαδο εννοώ, για τα άλλα δεν ξέρω. Πολλές φορές θυμάμαι πώς ήταν τότε όταν ήμουνα μικρός στο χωριό και πήγαινα να πάρω ψωμί. Είχαμε δυο φούρνους και πότε παίρναμε ψωμί από τον ένα και πότε από τον άλλο. Ο καθένας είχε κάποιο ιδιαίτερο στο ψωμί του, όμως και οι δυο φούρνοι είχαν κάτι κοινό: ήταν κοντά σε ένα από τα δυο εργοστάσια που δούλευαν τότε στο χωριό και άλεθαν τις ελιές κι έβγαζαν το λάδι. Και γυρνώντας ξεχνιόμουνα με τις ώρες να παρακολουθώ τη διαδικασία και να μυρίζω τη μυρωδιά του φρέσκου λαδιού. Άλλα δυο ήταν στο διπλανό χωριό. Τα δυο απ' αυτά ήταν συνεταιριστικά, ενώ τα άλλα δύο ιδιωτικά. Σήμερα, απ' όλα αυτά έχει μείνει μόνο το ένα, κι αυτό με νέο ιδιοκτήτη.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Λονδίνο - Κόστος

Το κόστος παραμονής στο Λονδίνο είναι αρκετά ανεβασμένο. Το να πας μέχρις εκεί είναι εύκολο. Βλέπεις υπάρχουν αρκετές αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους που εδρεύουν στην Αγγλία. Όπως οι Ίζι Τζετ και η Ράιαν Αίαρ που είναι οι πιο γνωστές. Απ' όποιο μέρος της Ευρώπης να ξεκινάς ή η μια ή η άλλη θα ξεκινάνε από κάπου εκεί κοντά. (Βέβαια η δεύτερη δεν φεύγει από κεντρικά αεροδρόμια που έχουν ψηλά τέλη, αλλά από πολύ περιφερειακά που για να φτάσεις μέχρις εκεί, πληρώνεις ένα μέρος απ' αυτά που κέρδισες, αλλ' αυτό είναι άλλη ιστορία). Αλλά εκεί τελειώνουν τα φτηνά. Ξεκινώντας απ' το αεροδρόμιο για την πόλη (για το κέντρο του Λονδίνου δηλ.) αρχίζεις να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Έχω γράψει για το κόστος στο πρώτο σημείωμα για το Λονδίνο, όποιος δεν θυμάται μπορεί να τα δει εκεί και να πάρει μια γεύση.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Λονδίνο - Εκκλησίες

Στο Μόναχο, σ' όποια γωνιά και να βρεθώ, όλο και κάποια εκκλησία θα συναντήσω. Άλλες καθολικές κι άλλες ευαγγελικές (οι ορθόδοξες είναι μόνο δύο και μάλιστα η μία - η Σαλβάτορκίρχε - δεν μοιάζει ιδιαίτερα με ορθόδοξη αφού ήταν καθολική και παραχωρήθηκε στους Έλληνες του Μονάχου πριν το 1830, όπως έχω ξαναγράψει). Αντίθετα στο Λονδίνο οι εκκλησίες είναι λιγοστές. Και μεγάλες. "Επισκεφθήκαμε" δύο. Και χρησιμοποιώ τα εισαγωγικά γιατί η επίσκεψη περιορίστηκε στο εξωτερικό τους μέρος μιας και αν θέλαμε να προχωρήσουμε και στο εσωτερικό θα έπρεπε να πληρώσουμε είσοδο και μάλιστα αρκετά ψηλή. Γύρω στις 15 λίρες! Αλλά γι' αυτά άλλη φορά. Αντίθετα, στο Μόναχο (στην υπόλοιπη Γερμανία παίζεται, υπάρχουν και με εισιτήριο), σε όλα πληρώνεις για να μπεις, αλλά όχι στις εκκλησίες!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Υγειονομική Περίθαλψη

Προσοχή: Ακολουθεί δημοσίευση αποκλειστικά ελληνικού ενδιαφέροντος!

Πριν μερικές μέρες μια είδηση στο ιν ήταν η εξής: "Η περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στη συνάντηση Λοβέρδου-τρόικας". Διαβάζοντάς την γέλασα. Μα είναι σίγουρο πως θα μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη που καταβάλουν οι ασφαλιστικοί φορείς. Αλλά δεν θα μειωθεί στο σύνολό της. Γιατί όσα δεν πληρώσουν οι φορείς δηλ. ο "νεόδμητος" Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα τα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι! Γιατί έτσι έχει γίνει αυτή τη στιγμή η κατάσταση. Το να βρεις γιατρό συμβεβλημένο με τον νέο φορέα (που καλύπτει όλους τους ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ (+ ΤΑΔΚΥ) και ΟΑΕΕ. Κι επειδή πολλά αρχικά μαζεύτηκαν αυτό σημαίνει όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι αγρότες, οι δημόσιοι υπάλληλοι (+ οι δημοτικοί κλπ) και οι έμποροι. Ποιοι δηλ. Έλληνες δεν υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ; Δικηγόροι, δημοσιογράφοι και δεν ξέρω ποιες άλλες κατηγορίες έχουν δικά τους ταμεία. Δηλαδή ελάχιστοι.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ZAAP - IPTV, Ένας Χρόνος (και βάλε) Μετά

Το σημείωμα για το σύστημα ZAAP για IPTV έχει μακράν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Πως είναι μεγάλη φαίνεται από το γεγονός πως είναι πρώτο στα πέντε πιο "δημοφιλή" που δίνει κάθε φορά κάτω αριστερά στη σελίδα. Αλλά και τα στατιστικά που βλέπω δείχνουν πως τη συγκεκριμένη σελίδα την έχουν επισκεφτεί 2.862 φορές μέχρι τώρα που γράφω. Δεύτερη, απρόσμενα, είναι μία που αναφέρεται στα Χριστούγεννα με 1.850 φορές. Δεν ξέρω πώς και γιατί ανέβηκε τόσο αυτή η σελίδα, αυτό έγινε τις μέρες πριν τις γιορτές, πιθανά κατά την αναζήτηση για κάτι χριστουγεννιάτικο. Τρίτη και καταϊδρωμένη με μόλις 716 προβολές αυτή για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Γερμανία, ένα θέμα για το οποίο έχω πάρει πάρα πολλά μηνύματα με ερωτήματα.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αρνητικός ο απολογισμός του καθεστώτος ημιαπασχόλησης στη Γερμανία

Αλλιώς το είχα σχεδιάσει κι αλλιώς βγαίνει. Χιονίζει κι είπα να συνοδεύσω τελικά με δυο τρεις φωτογραφίες το ρεπορτάζ από το in.gr για την ημιαπασχόληση στη Γερμανία (αυτό που έλεγα για τα 400€). Όλες είναι τραβηγμένες από το μπαλκόνι. Η πρώτη είναι κατά τη δύση πριν μερικές μέρες. Οι άλλες νυχτερινές, από το χιόνι που έπεσε απόψε το βράδυ. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο χιόνι που βλέπουμε φέτος. Δεν ξέρω τι έγινε τις μέρες των Χριστουγέννων που λείπαμε, αλλά το χιόνι που έριχνε τις προηγούμενες φορές ήταν ελάχιστο και μόλις που φαινότανε. Όχι δηλ. πως τώρα είναι πολύ, αλλά είναι ευδιάκριτο. Έχει πιάσει μερικούς πόντους.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Λονδίνο - Ασφάλεια

Στο Λονδίνο ΔΕΝ με κλέψανε. Γιατί το γράφω και το τονίζω; Γιατί απ' την ώρα που πήγα, μέχρι την ώρα που έφυγα, παντού κι απ' όλους άκουγα την ίδια προειδοποίηση: Προσοχή χτις τσάντες γιατί υπάρχουν κλέφτες στο Λονδίνο. Πριν ξεκινήσω ακόμα, στους δυο οδηγούς που είχα και τους διάβασα για να θυμηθώ τι μπορώ να δω και να βγάλω ένα πλάνο του πώς θα κινηθώ. Αρκετά παλιοί (ο ένας μάλιστα πριν το μιλένιουμ κι έτσι δεν είχε στα αξιοθέατα τον τροχό που στήθηκε τότε). Και οι δυο έλεγαν το ίδιο. Προσέχετε όταν κυκλοφορείτε στο δρόμο. Ειδικά τις τσάντες σας, γιατί στο συνωστισμό επωφελούνται οι τσαντάκηδες - και το Λονδίνο έχει πολλούς.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Λονδίνο - Ωράριο Καταστημάτων

Τι ώρα μπορεί κανείς να ψωνίσει στο Λονδίνο; Σχεδόν όποια το θυμηθεί. Εντάξει, τα εμπορικά κρατάνε ακόμα κάποιο ωράριο. Αλλά τα σουπερμάρκετ είναι ανοιχτά όλη μέρα κάθε μέρα. Πριν από καμιά 20αριά χρόνια που είχα ξαναπάει, ανοιχτά αργά το βράδυ (ή και όλο το 24ωρο) ήταν μόνο κάποια μαγαζιά Αράβων στο κέντρο. Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση έχει αλλάξει κατά πολύ. Πέρα απ' το ότι υπάρχουν πολλά μαγαζιά που είναι ανοικτά όλο το 24ωρο (από 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι 11 το βράδυ του Σαββάτου έλεγε κάποιο) είναι πολλά και αυτά που είναι ανοιχτά τις Κυριακές για τουλάχιστον 5 - 6 ώρες. Τα υπόλοιπα είναι ανοικτά απ' τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Πού τα μεγαλεία του Μονάχου που 8 η ώρα είναι όλα κλειστά (άντε και της Βαυαρίας - σε άλλα κρατίδια πάνε μέχρι τις 10 - 12).

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Συγκοινωνιακές Ιστορίες

Αυτό το κείμενο γράφεται και πάλι μέσα στο τρένο. Έτσι, να θυμηθώ τα παλιά. Βέβαια, τώρα υπολογιστή δεν έχω κι έτσι τη δουλειά την κάνει το τηλέφωνο. Ξέρετε, απˊ αυτά τα καινούρια που μόνο καφέ δεν ψήνουν. Τη Δευτέρα το μεσημέρι καθυστέρησα να φύγω από το σχολείο. Κάποιες δουλειές με κράτησαν εκεί. Πριν να ξεκινήσω με παίρνει τηλέφωνο η Μαρία και με ειδοποιεί πως το μετρό προς το σπίτι έχει καθυστέρηση, άγνωστο πόση. Τι να κάνω, φτιάχνω στο μυαλό μου διάφορα εναλλακτικά σενάρια.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Στο Μόναχο

Για άλλη μια φορά μερικές σκόρπιες φωτογραφίες από την κυριακάτικη βόλτα μου στο Μόναχο. Η αρχή από την Μαρίενπλατς Με το δημαρχείο στα δεξιά (να επαναλάβω πως όταν κάτι έχει καμπαναριό αυτό δεν σημαίνει πως είναι εκκλησία) και τους πύργους της Φράουνεκίρχε, της (καθολικής) μητρόπολης του Μονάχου. Ανάμεσά τους το άγαλμα που δίνει το όνομα στην πλατεία!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο;

Μια απίστευτη για μένα ιστορία μου συνέβη τις προηγούμενες μέρες. Πριν κάνα μήνα, ανακοινώθηκε από το συντονιστικό γραφείο του Μονάχου πως πρέπει να υποβάλουμε μέχρι προχθές τα χαρτιά μας για να πληρωθούμε τα λεφτά που ξοδεύουμε για τη μετακίνησή μας σε σχολεία διαφορετικών πόλεων. Και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό αφού όπως είναι γνωστό δουλεύω τρεις μέρες στο Μόναχο και δυο στο Άουγκσμπουργκ. Έτσι, είπα να μαζέψω τα χαρτιά που έπρεπε να υποβάλω για να πάρω τα λεφτά μου. Το πότε θα τα πάρω είναι άλλο θέμα, οι περσινοί, απ' ότι έχω ακούσει, δεν τα έχουν πάρει ακόμα για το αντίστοιχο διάστημα. Πρόπερσι, τότε που μετακινιόμουν Στουτγάρδη - Μάνχαϊμ, κάναμε τα χαρτιά μας συνολικά για όλη τη σχολική χρονιά. Τα έκανα το Σεπτέμβρη του 2010 και με το που μπήκε το 2011 τα πήρα. Από τότε όμως (τέλος του 2010) ζητήθηκε να γίνονται κατά ημερολογιακό έτος. Δηλ. για το 2011 να γίνουν τώρα, ενώ για την υπόλοιπη σχολ. χρονιά θα γίνουν στο τέλος της.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Διαθεσιμότητα Νομισμάτων

Έχω γράψει παλιότερα ότι οι Γερμανοί δεν συνηθίζουν και τόσο τα μετρητά, συνήθως το χρήμα διακινείται άυλα, ηλεκτρονικά. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρησιμοποιούνται νομίσματα. Κι αυτό που με εντυπωσιάζει είναι το γεγονός πως υπάρχει πάντα διαθεσιμότητα νομισμάτων, όλης της γκάμας. Από τα πιο ψιλά μέχρι τα πιο χοντρά. Ας πούμε δεν μου έτυχε ποτέ σε κατάστημα που να πει ο ταμίας ότι δεν έχει να δώσει ρέστα είτε αυτά είναι ένα λεπτό είτε όσα προκύπτουν απ' αυτά που έδωσα εγώ. Ακόμα και η διευκόλυνση μεταξύ ταμείων (χάλασέ μου σε παρακαλώ αυτό) είναι εξαιρετικά σπάνια. Κάθε ταμίας με το που θα κάτσει στο ταμείο έχει αρκετό στοκ.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Εμπειρίες

Σήμερα θα παρουσιάσω ένα μαγαζί από την ιδιαίτερη πατρίδα, το Πλωμάρι. "ΕμBeerίες" λέγεται, κι από το όνομα ακόμα νομίζω, δείχνει πως πρόκειται για κάτι πρωτότυπο και ευρηματικό. Βέβαια, απ' ότι λέει ο θείος Γκούγκλης, δεν είναι μοναδικό (το όνομα), προηγήθηκε ένα αντίστοιχο στο Αιγάλεω, αλλά αυτό λίγο με επηρεάζει εμένα. Το ιδιαίτερο για μένα είναι πως ένα τέτοιο μαγαζί μπορεί να σταθεί στο Πλωμάρι. Που είναι μια επαρχιακή κωμόπολη που στις απογραφές δείχνει γύρω στους 3.000 κατοίκους. Και ναι μεν το καλοκαίρι με τον τουρισμό υπάρχει σημαντική αύξηση, αλλά αυτό είναι προσωρινό και εποχιακό. Ήδη αμέσως μετά το δεκαπενταύγουστο αρχίζουμε και φεύγουμε. Έτσι, δεν περίμενα να βρω εκεί ένα τέτοιο μαγαζί.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ιατρεία

Έχω αναφέρει παλιότερα ποια είναι η διαδικασία για να επισκεφτεί κάποιος έναν γιατρό. Λίγο γραφειοκρατική στο ξεκίνημά της. Όταν όμως ευοδωθεί η προσπάθεια κι έρθει εκείνη η μέρα και πας στο ιατρείο τα πράγματα εξελίσσονται εξαιρετικά. Για παράδειγμα: Συνήθως ο γιατρός έχει δυο δωμάτια που εξετάζει. Μπαίνει στο ένα, κάνει μια προκαταρκτική εξέταση (βασικά συζήτηση, τι έχεις, πού πονάς, γιατί ήρθες) και αν μεν τελειώσει η διαδικασία, φεύγεις. Αν όμως χρειάζεται παραπέρα διερεύνηση (π.χ. μια μικροβιολογική εξέταση, μια ακτινογραφία, ένας υπέρηχος) βγαίνει ο γιατρός, πάει στο διπλανό δωμάτιο (όπου περιμένει ο επόμενος ασθενής) και αρχίζει να ασχολείται μ' αυτόν. Με τον τρόπο αυτό δεν τελειώνει με τον έναν να πιάσει τον άλλον αλλά εξετάζει δύο παράλληλα.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πετώντας με τη Χήνα

 Δεν μοιάζει για χήνα; Κι όμως είναι! Κι αν δεν είναι ακριβώς η ίδια, είναι το σήμα της. Κι εξηγούμαι: εκτός απ΄ το γνωστό μας πουλί, τη χήνα που πετάει (και μπορεί στην Ελλάδα να μην την έχουμε συνηθίσει να πετάει αλλά κυρίως ως οικόσιτη, βαριά και δυσκίνητη, στα μέρη όμως που υπάρχουν λίμνες την ξέρουν να πετάει κοπαδιαστά σε σχήμα V) υπάρχει άλλη μία: η Air China μια απ' τις αεροπορικές εταιρίες της Κίνας, η επίσημη, η μεγαλύτερη (και μια απ' τις 10 μεγαλύτερες στον κόσμο) κι αυτή που εκτελεί τις διεθνείς πτήσεις. Κι ενώ βέβαια οι αγγλομαθείς θα σπεύσουν να διορθώσουν πως δεν διαβάζεται Ερ - Χήνα αλλά Ερ- Τσάινα, αλλά τι να κάνουμε που στα Γερμανικά διαβάζεται σαν Χήνα (για να μην πω σαν Κίνα - αυτό το ch στην αρχή έχει έναν ήχο που είναι αρκετά κοντά στο κ, εξάλλου και τα δυο είναι ουρανικά). Κι έτσι, εμένα με βόλευε να κάνω το λογοπαίγνιο και να λέω πως θα ταξιδέψω με τη Χήνα που θα με πάρει στα φτερά της και θα με μεταφέρει στην Αθήνα.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Βασιλόπιτα

Καλή χρονιά και πάλι. Ας ευχηθούμε το 2012 που ξεκίνησε να μας φέρει ό,τι μας πήραν τα προηγούμενα (για αρχή καλά είναι). Πίσω στα καθημερινά μας. Από σήμερα επιστροφή στα σχολεία και στο μπλογκ!
Ίσως μοιάζε ανεπίκαιρο το θέμα που διάλεξα για το ξεκίνημα. Τη βασιλόπιτα όποιος την έφτιαξε την έφτιαξε, όποιος την έφαγε την έφαγε. Τι δουλειά έχει η αναφορά σ' αυτήν τέτοια εποχή; Υπάρχουν δυο λόγοι: ο πρώτος έχει να κάνει με το ότι αυτή η συνταγή όπως δόθηκε ήταν για μεγάλη δόση και προσαρμόστηκε. Μπορεί άνετα να γίνει για να καλύψει τις ανάγκες μιας κοπής πίτας σε παρέα ή σε σύλλογο κλπ. Ο δεύτερος, πως τη δοκίμασα για άλλη μια φορά, διαπίστωσα πως όντως πετυχαίνει, όποιοι δοκίμασαν ζήτησαν τη συνταγή κι έτσι αποφάσισα να την παρουσιάσω εδώ.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Καλή Χρονιά

Ευτυχισμένο το 2012. Ας είναι αυτή μια χρονιά με λιγότερα προβλήματα και περισσότερη χαρά και ευτυχία.