Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Λονδίνο - Αλλαγή Φρουράς

Η τελετή για την αλλαγή της φρουράς του ανακτόρου του Μπάκιγχαμ είναι εντυπωσιακή. Θα μου πείτε όπου υπάρχει τελετή αλλαγής φρουράς αυτή προσπαθεί να είναι εντυπωσιακή. Σίγουρα και θα συμφωνήσω. Αλλά ειδικά εδώ, έχει το κάτι παραπάνω. Γίνεται στις 11 με 12 και κάτι το καλοκαίρι καθημερινά και μέρα παρά μέρα το χειμώνα (η αντίστοιχη στην Αθήνα, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη γίνεται κάθε Κυριακή πρωί). Στην πάνω φωτογραφία η φρουρά που αποχωρεί συγκεντρωμένη στην αυλή. Πίσω από την πόρτα ειδική μπάρα ανεβασμένη, για το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων απ' τις οποίες είναι συνηθισμένο το Λονδίνο.
Για την παρακολούθηση του σόου (γιατί για τέτοιο πρόκειται) συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου. Τουρίστες αλλά και ντόπιοι. Το αδιαχώρητο.
Απέναντι από το ανάκτορο βρίσκεται ένα άγαλμα της βασίλισσας Βικτορίας, της πρώτης που κατοίκησε σ' αυτό το παλατάκι (πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσω με τα μόνο 600 δωμάτια που έχει). Στο κάτω μέρος του αγάλματος φυλάνε λιοντάρια με αλληγορικές μορφές αυτών που στην πραγματικότητα στηρίζουν την οικονομία.
.Αφού παραδώσει η φρουρά της προηγούμενης μέρας αποχωρεί.
Μέσα σε μπόλικο ταρατατζούμ, οι φωτογραφικές παίρνουν φωτιά, άλλοι πεζοί κι άλλοι καβαλάρηδες πάνε για το στρατώνα τους.
Εκτός απ' τ' ανάκτορα, αλλαγή φρουράς έχει και στους βασιλικούς στάβλους. Εκεί η φύλαξη γίνεται βέβαια πάνω σε άλογα και μπορείς να βγάλεις και φωτογραφία δίπλα τους, αλλά με προσοχή, πάντα υπάρχει κίνδυνος να φοβηθεί τ' αλογάκι και να φερθεί παράξενα. Υπάρχουν και οι φύλακες που δεν είναι έφιπποι, αλλά δεν έχουν τόσο χάζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου