Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Λονδίνο - Σέρλοκ Χόλμς

Όπως έγραφα παλιότερα, στο Λονδίνο και στην Μπέικερστριτ 221Β υπάρχει το «μουσείο» του Σέρλοκ Χολμς. Μα ο Σέρλοκ Χολμς είναι φανταστικό πρόσωπο. Πώς μπορεί να έχει μουσείο; Ναι αλλά ο συγγραφέας εκεί έγραφε πως μένει. Να μην φτιάξουν το "σπίτι" του να βγάζουν κάνα φράγκο; Στο κατάστημα του μουσείου, όπου βέβαια η είσοδος είναι τσάμπα, είναι διαθέσιμες και οι κάρτες του γνωστού ντετέκτιβ με την ιδιόχειρη(!) υπογραφή του.
Φτάνοντας στον σταθμό του μετρό της Μπέικερστριτ όλα σε προϊδεάζουν για το τι υπάρχει εκεί κοντά. Λίγο πιο πέρα από το συγκεκριμένο σταθμό είναι και το μουσείο της Μαντάμ Τισό. Αλλά έτσι κι αλλιώς είναι αρκετά διαφημισμένο, έτσι δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο. Οπότε στα πλακάκια υπάρχει παντού το κεφάλι του ντετέκτιβ. Να (ξανα)κάνω και μια μνεία εδώ για τις πινακίδες των δρόμων του Λονδίνου: Είναι ξεχωριστές και ιδιαίτερες Είναι χωρισμένες σε δυο μέρη. Στο πάνω μέρος με μεγάλα μαύρα γράμματα είναι γραμμένο το όνομα του δρόμου και δίπλα με κόκκινα ο ταχυδρομικός κώδικας.  Στο κάτω μέρος γράφεται ο επί μέρους δήμος που ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος.
Το άγαλμα του περίφημου ντετέκτιβ, όπως βγαίνεις από το σταθμό. Από κάποια ταινία βέβαια. Και η πινακίδα με τον αριθμό του σπιτιού που αναφέρει ότι εκεί έμενε ο περίφημος αυτός «ιδιωτικός ερευνητής». Άραγε ο Σερ (αλίμονο) Άρθουρ Ντόιλ το τι χρήμα θα απέφερε ο ήρωάς τους όχι μόνο στον ίδιον (αλήθεια, δεν ξέρω ποιος τα εκμεταλλεύεται όλα αυτά).
Η είσοδος του σπιτιού αλλά και ένα διπλανό κατάστημα που μεταφέρει το χρώμα της εποχής.
τ
Πειστικά τα πράγματα: Μια ειδοποίηση της αστυνομίας για μια από τις υποθέσεις του Χολμς. Γυαλισμένα τα πόμολα περιμένουν τους επισκέπτες που με 6 μόνο λίρες (ποσό χαμηλό για τα δεδομένα του Λονδίνου) μπορούν να δουν το χώρο που υποτίθεται ότι έμενε ο χάρτινος αυτός ήρωας (έχω κολλήσει).
Μια ματιά στο μουσείο (που μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας) όπου διακρίνεται ο καναπές που δεχόταν τους επισκέπτες του(;;!!) ή το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε(;;;!!!) και μια κλεφτή ματιά στην είσοδο, από το απέναντι πεζοδρόμιο, την ώρα που φεύγαμε. Εμφανίστηκε ένας με ρούχα αστυνομικού εποχής καθώς και με στολή υπηρέτριας. Μόλις και πρόλαβε η Μαρία τη φωτογραφία. Με τόσα αυτοκίνητα, πάλι καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου