Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Μετακίνηση παιδιών

Έγραφα για τα μωρά στα καρότσια. Που ακόμα και τον χειμώνα τα κυκλοφορούνε (ναι, δεν το σχολίασα αυτό, έμεινα στη δυνατότητα να κυκλοφορούν με καρότσια, αλλά τα μωρά κυκλοφορούν όλες τις εποχές, δεν τα κρατάνε μέσα στο σπίτι μην κρυώσουν ή μην ζεσταθούν ή μη βραχούν - έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό). Εκτός όμως απ' τα μωρά κυκλοφορούν στους δρόμους και τα παιδάκια. Τόχα ξεχάσει αυτό. Στις τρεις - τέσσερεις μέρες που έμεινα στο Μόναχο δεν πέρασε μέρα που να μην δω μια τουλάχιστον ομάδα μικρών να μετακινείται.

>

Όταν μιλάω για μικρά παιδιά εννοώ βασικά τα προσχολικής ηλικίας - αυτά με εντυπωσιάζουν περισσότερο. Σε ομάδες 8 - 10 ατόμων που τα συνοδεύουν συνήθως δυο μεγάλοι ένας μπροστά κι ένας πίσω, μετακινούνται. Πώς; Μα με τα μέσα. Πηγαίνουν στο μετρό, μπαίνουν στο λεωφορείο, περπατάνε στο δρόμο.

Κι αν κουραστούνε, ξεκουράζονται για λίγο σ' ένα παγκάκι. Συνήθως φοράνε από πάνω κάποιο γιλέκο ή κάποιο καπέλο για να ξεχωρίζουνε, αλλά μπορεί να έχουν κι ένα ταμπελάκι με τ' όνομά τους στο πέτο.

Κι αν είναι πολύ μικρά και δεν μπορούν να περπατήσουν υπάρχουν μεγάλα καρότσια για τη μετακίνησή τους. Το συγκεκριμένο (που τόβαλα και προχτές) χώραγε 8 παιδάκια.

Και για τα πιο μικρά, αν δεν θέλει η μαμά να τραβάει καρότσι, κάποιος τρόπος θα βρεθεί  😀

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου