Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Σήμα κινητού στο μετρό

Μετακινούμε συχνά με το μετρό στην Αθήνα. Και ξέρω πως δεν πρέπει να περιμένω να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με κάποιον όση ώρα βρίσκομαι στα υπόγεια. Οριακά υπάρχει δυνατότητα σε κάποιους σταθμούς, πρέπει να προλάβεις να ολοκληρώσεις τη συνομιλία την ώρα που έχει σταματήσει ο συρμός εκεί, ή να στείλεις ένα μήνυμα. Βέβαια, έχει να κάνει και με την εταιρία που έχεις, η Ειρήνη λέει πως η Κοσμοτέ τα πάει πολύ καλύτερα, δεν ξέρω.

Η φωτογραφία δεν είναι από υπόγειο αλλά από είσοδο υπόγειας διάβασης. Όμως είναι ο μόνος τρόπος να πας (ή να φύγεις από) στην αποβάθρα των τραμ!

Στο Μόναχο δεν είχα πρόβλημα καθόλου. Βέβαια, όταν είσαι στο εξωτερικό συνδέεσαι στο δίκτυο που έχει καλύτερο σήμα (αν και υπάρχουν και προτιμήσεις, ωστόσο δεν είναι δεσμευτικές). Έβλεπα όμως κόσμο να συνομιλεί σ' όλο το μήκος της διαδρομής χωρίς να κόβεται, χωρίς προσπάθειες και αναμονές πράγμα που μ' εντυπωσίασε. Έχουν φροντίσει να έχουν σήμα σ' όλη τη διαδρομή (θυμάμαι ήδη τα χρόνια που έμενα στη Γερμανία και μετακινιόμουνα με τα τρένα μακρινών αποστάσεων πως αυτά είχαν κάλυψη μόνο απ' την Ντόιτσε Τέλεκομ, τον κρατικό οργανισμό τηλεφωνίας κι εμείς που ήμασταν σε άλλα δίκτυα είχαμε μόνο απ' τις εξωτερικές κεραίες, αλλά λίγα ήταν τα μέρη που χανόταν η επαφή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου