Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστα
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (και 0%)
4 αυγά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό (ή 2 νερό + 1 χυμό πορτοκαλιού)
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα από δυο πορτοκάλια
ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπώ ελαφρά τα αυγά με το σύρμα, προσθέτω το γιαούρτι να διαλυθεί καλά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φύλλα και συνεχίζω να χτυπώ. Κόβω τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα σαν χυλός τσαλακώνω τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνω χαρτί και τα ρίχνω στο μείγμα. Βάζω το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνω σε μέτριο (180º C) προθερμασμένο φούρνο για 30’ (μέχρι να ροδίσει).
Έχω εν τω μεταξύ βράσει και δέσει το σιρόπι (να θυμίζει λάδι). Βγάζω από μέσα τη φλούδα (γιατί αν μείνει πολύ ώρα θα πικρίσει) και το αφήνω να κρυώσει. Όταν ψηθεί το γλυκό, το χαράζω και ρίχνω το χλιαρό προς κρύο σιρόπι.
Συνοδεύεται αν θέλει κάποιος με σαντιγί κι ακόμα καλύτερα με παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου