Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Οκτόμπερφεστ - Οι Μπισκοτοκαρδιές

Οι μπισκοτοκαρδιές είναι το γλυκό των ημερών. Επέτειος γάμου για. Άρα ένα γλύκισμα σε σχήμα καρδιάς ταιριάζει. Ένα μπισκότο που κρατάει κι αρκετό καιρό είναι ότι πρέπει. Για να γίνει δε ποιο ελκυστικό στολίζεται με μηνύματα αγάπης (και όχι μόνο) και μια χρωματιστή μπορντούρα γύρω του. Είναι επετειακό, των ημερών και το όνομά του είναι Βίσν - χερτζ (Wiesn - Herz - καρδιές του βισν, που όπως έχω ξαναγράψει είναι το βαυαρικό όνομα του Οκτόμπερφεστ, και τα χρησιμοποιούν ως ισοδύναμα) αν και στα τουριστικά καταστήματα πουλιέται όλο το χρόνο.
Είναι τόσο συνδεδεμένο με το Οκτόμπερφεστ ώστε το χρησιμοποιούν σαν σήμα μαγαζιά που πουλάνε αναμνηστικά.
Κυκλοφορεί σε κάθε μέγεθος που μπορεί κανείς να φανταστεί. Έχει δυο τρύπες στο πάνω μέρος απ' τις οποίες περνάει μια κορδέλα και κρεμιέται συνήθως από το λαιμό. Βέβαια, οι τεράστιες δεν ενδείκνυνται για το λαιμό αλλά για διακόσμηση γενικότερη.
 
Τις μέρες αυτές στήνονται πολλά μαγαζάκια στο χώρο του Οκτόμπερφεστ που πουλάνε ακριβώς αυτό το προϊόν και μόνο. Και στην πόλη, κάθε κατάστημα με φαγώσιμα θα λανσάρει κι αυτό μερικές.
Μια άλλη λιχουδιά που αγαπάνε ιδιαίτερα εδώ είναι οι ζαχαρωμένοι ξηροί καρποί. Στο χώρο του πανηγυριού υπάρχουν περίπτερα που ζαχαρώνουν επί τόπου φιστίκια, αμύγδαλα κλπ και η μυρωδιά τους σου τρυπάει τα ρουθούνια.
Επίσης, πολύ αρέσουν και φρούτα βουτηγμένα στη σοκολάτα. Κυρίως φράουλα και μπανάνα αλλά και μηλαράκια (αυτά κυκλοφορούν και καραμελωμένα).
 

 

 
Και δυο ειδικές χρήσεις, μενταγιόν και τσάντα που λέγαμε (το ότι την έχει φτιάξει και στο φόρεμα δεν είναι το σύνηθες, εξάλλου το συγκεκριμένο ντύσιμο μοιάζει με παραδοσιακό αλλά δεν είναι):
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου