Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Οκτόμπερφεστ - Η Μεγάλη Παρέλαση

Ήξερα για την παρέλαση που γίνεται την πρώτη μέρα για το άνοιγμα του Οκτόμπερφεστ. Δεν ήξερα ότι και τη δεύτερη μέρα έχει παρέλαση και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη. Γιατί αυτή δεν είναι μόνο κάρα με βαρέλια μπίρας και λίγες μπάντες. Είναι, κυρίως, μια παρέλαση εκατοντάδων ομάδων από διάφορες περιοχές της Βαυαρίας και όχι μόνο. Η κάθε μια με την δική της μπάντα, με τις δικές της παραδοσιακές φορεσιές, σε ομάδες με παρόμοιο θέμα αλλά και με τους τυφεκιοφόρους της! Συνολικά περνούν κάπου 10 χιλιάδες άτομα.
Παράλληλα δεν λείπουν και τα άλογα απ' την παρέλαση. Υπάρχουν τα κάρα με τα βαρέλια αλλά υπάρχουν και άλλες χρήσεις: μεταφορά προσώπων, αναπαραστάσεις από τις δουλειές στα χωράφια αλλά και καβαλαρία. Σύλλογοι φίλων του αλόγου υπάρχουν παντού, κι όχι μόνο στη Λέσβο όπως νόμιζα!
 
Η παρέλαση αυτή διαρκεί αρκετές ώρες (κάπου τρεις;) και περνάει απ' όλο το κέντρο του Μονάχου. Είδαμε πως υπήρχε τηλεοπτικό συνεργείο και νομίσαμε πως θα υπήρχε αναμετάδοση από την τηλεόραση, αλλά όταν πήγαμε σπίτι, αν και η παρέλαση συνεχιζόταν, δεν βρήκαμε κάποιο κανάλι που να τη δείχνει. Δεν ξέρω αν ήταν για το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων (απίθανο για τον μεγάλο αριθμό με κάμερες) ή αν την είχαν για κάποια άλλη στιγμή μαγνητοσκοπημένη ή για πούλημα (δεν την είδα κάπου στο φεστιβάλ να την πουλούν).
 
Υπάρχουν και θέσεις που μπορούν να κρατηθούν σε εξέδρες που στήνονται κατά μήκος της διαδρομής. Η εξασφάλιση μιας θέσης εκεί κοστίζει 35€ για το τρίωρο θέαμα (θέση μπορείς να εξασφαλίσεις και στην Σαββατιανή παρέλαση με 25€).
 
Αναπαραστάσεις επαγγελμάτων και τρόπων μεταφοράς που μάλλον έχουν χαθεί σήμερα.
 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου