Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

U

Το μετρό στη Γερμανία είναι γνωστό ως U (ου) και έτσι λέγεται συνήθως, είναι σύντμηση του "υπόγειο τρένο", βάζοντας δίπλα και τον αριθμό της γραμμής. Έτσι, στο Μόναχο π.χ., υπάρχουν 6 γραμμές U, οι U1, U2, U3 (που είναι αυτή που με πάει σπίτι) κλπ. Όμως με U υπάρχουν και οι U2 (γιου του) το γνωστό(;) μουσικό συγκρότημα που αυτή την εποχή κάνει περιοδεία ανά την Ευρώπη - στις αρχές του μήνα ήταν στην Αθήνα και σήμερα σειρά έχει το Μόναχο.
Στους πίνακες δρομολογίων λοιπόν του μετρό έτρεχε η πληροφορία: "για τη συναυλία των U2 μπορείτε να πάρετε το U1 μέχρι την τάδε στάση και μετά με το πόδι ή το U1 μέχρι τέλους κι από κει το U3 μέχρι την δείνα ή το U2 μέχρι κάπου κι από κει το U3 μέχρι τη δείνα". Πολλά U μαζεμένα αλλά το ένα με διαφορετική σημασία, που όταν το πρωτοείδα ψαχνόμουνα να καταλάβω τι γίνεται. Γιατί δεν διάβαζα αναλυτικά, αλλά προσπαθώντας να δω τι συμβαίνει έχασα ότι έγραφε U2-Konzert και νόμιζα πως κάτι γίνεται με τη γραμμή (που τη χρησιμοποιώ για να πάω στο σταθμό)!
Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω πόσο η παραπάνω πληροφορία θα βοηθήσει, γιατί σήμερα το πρωί, ανοίγοντας το ραδιόφωνο, άκουσα κάτι για απεργία και καθυστερήσεις στο μετρό κλπ. Πηγαίνοντας δε να πάρω το μετρό, εκεί που χθες "έτρεχε" οι πληροφορία για το πώς μπορεί κανείς να πάει στη συναυλία, σήμερα υπήρχε η πληροφορία πως θα υπάρχουν αλλαγές και καθυστερήσεις λόγω απεργίας. Π.χ., το πρωί, την ώρα της κίνησης υπάρχει μετρό κάθε 5 λεπτά (σε σχέση με το στάνταρ 10λεπτο). Σήμερα, το εμβόλιμο δεν υπήρχε. Δεν ξέρω αν έτυχε εκείνη τη στιγμή μόνο (που δεν νομίζω). Αλλά ο κόσμος στα βαγόνια ήταν σαφώς πολύς (αν και όχι ασφυκτικά) και ο χρόνος μέχρι το σταθμό περισσότερος απ' το συνηθισμένο, αν και η ενδιάμεση ανταπόκριση που ήθελα ήταν κανονικά.

3 σχόλια:

  1. Απογευματινά νεώτερα: Το μετρό δούλευε με μειωμένα κάποια δρομολόγια αλλά κατά το δυνατόν ενισχυμένα της γραμμής 3 για τους U2. Από κίνηση δε χαμός. Στις 6 που επέστρεφα σπίτι κατάφερα και μπήκα μέσα γιατί α) ξέρω που θα σταματήσει και που είναι η πόρτα οπότε στήθηκα ακριβώς και β) ήμουνα σε άκρη που ο κόσμος είναι λιγότερος. Πάντως και μείνανε άλλοι απ' έξω και όταν βγήκαμε έπηξε η πλατφόρμα από κόσμο που κατευθυνόταν στο στάδιο.
    Πάντως, αν και τα εισιτήρια έχουν ξεπουληθεί, εγώ τη συναυλία θα την παρακολουθήσω. Από το μπαλκόνι μου. Όχι, δεν θα βλέπω. Μόνο θα ακούω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά οι Μοναχέζοι με τους U2 το έριξαν έξω: άφησαν αναμμένα όλη τη νύχτα τα φώτα του Ολυμπιακού Σταδίου (όπου έγινε η συναυλία 20:45 - 23:00).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το πρωί και ακόμη την ώρα κοινής ησυχίας 12-3 έκαναν δοκιμές στα ηχητικά και τρίζανε τα τζάμια. Ευκαιρία να βάλω και εγώ μια ηλεκτρική σκούπα τις ώρες αυτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή