Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ZAAP - IPTV, Ένας Χρόνος (και βάλε) Μετά

Το σημείωμα για το σύστημα ZAAP για IPTV έχει μακράν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Πως είναι μεγάλη φαίνεται από το γεγονός πως είναι πρώτο στα πέντε πιο "δημοφιλή" που δίνει κάθε φορά κάτω αριστερά στη σελίδα. Αλλά και τα στατιστικά που βλέπω δείχνουν πως τη συγκεκριμένη σελίδα την έχουν επισκεφτεί 2.862 φορές μέχρι τώρα που γράφω. Δεύτερη, απρόσμενα, είναι μία που αναφέρεται στα Χριστούγεννα με 1.850 φορές. Δεν ξέρω πώς και γιατί ανέβηκε τόσο αυτή η σελίδα, αυτό έγινε τις μέρες πριν τις γιορτές, πιθανά κατά την αναζήτηση για κάτι χριστουγεννιάτικο. Τρίτη και καταϊδρωμένη με μόλις 716 προβολές αυτή για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Γερμανία, ένα θέμα για το οποίο έχω πάρει πάρα πολλά μηνύματα με ερωτήματα.

Το τόσο ενδιαφέρον για το σύστημα αυτό φάνηκε αρκετά νωρίς, ενδιαφέρει και πολύ κόσμο εκτός Γερμανίας αλλά και υπήρχε σύνδεσμος από το σάιτ της εταιρίας (έχουν έρθει 710 επισκέπτες από εκεί) μιας και αυτά που έγραφα ήταν εγκωμιαστικά θα έλεγα. Αυτό εμένα μου δημιούργησε μια ηθική υποχρέωση να ενημερώσω για το τι γίνεται μετά από κάποιο διάστημα κι έτσι, έξι μήνες μετά, επανήλθα με νεώτερη - απολογιστική ανάρτηση.

Επειδή όμως τα πράγματα δεν μένουν ίδια, επανέρχομαι σήμερα. Και σήμερα, δεν έχω τόσα καλά να πω. Σαν σύστημα λειτουργεί. Όμως, έχω την εντύπωση πως η εταιρία έχει στραφεί προς άλλες αγορές, με μεγαλύτερη δυναμική, κι έχει αφήσει στην άκρη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβρη η ΕΤ3 άρχισε να έχει προβλήματα. Κολλήματα, καθυστερήσεις κλπ. Μερικές μέρες πριν τα Χριστούγεννα χάθηκε και μαζί κι οι υπόλοιποι σταθμοί της ΕΡΤ (δηλ. ΕΤ1 και ΝΕΤ). Τώρα που γράφω, η ΕΡΤ είναι ακόμα χαμένη. Επικοινώνησα με την εταιρία και η απάντηση ήταν πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το στριμάρισμα (το ανέβασμα δηλ) των σταθμών της ΕΡΤ από την Αθήνα και προσπαθούν να το λύσουν. Αλλά νομίζω πως πέρασε αδικαιολόγητα πολύς καιρός από τότε. Δεν ξέρω αν είμαι από τους λίγους που παρακολουθεί την ΕΡΤ όπως λένε καμπόσοι, πάντως υπήρχαν κάποιες εκπομπές που δεν τις έχανα. Αλλά για την ΕΡΤ γενικότερα, μάλλον θα επανέλθω. Το περίεργο είναι πως ενώ στο κομμάτι με τα λάιβ κανάλια η ΕΡΤ δεν εμφανίζεται, σ' αυτά που έχω ορίσει εγώ υπάρχει ακόμα. Κι η μεν ΕΤ3 βγαίνει με τον απαράδεκτο τρόπο που τελικά δεν γίνεται να την παρακολουθήσει κάποιος, ενώ αν επιλέξω ΝΕΤ βγαίνει ο ΑΛΦΑ! Στην ΕΤ1 δεν δείχνει τίποτα!

Αλλά δεν είναι η μόνη δυσλειτουργία η απώλεια της ΕΡΤ. Προβλήματα υπάρχουν και στα εμπορκά κανάλια ΜΕΓΑ και ΑΝΤ1. Η εικόνα πολλές φορές παγώνει και βγαίνει μήνυμα πως γίνεται μπάφερινγκ (τοπική αποθήκευση) αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί έχεις χάσει τη σκηνή, η σύνδεση χάνεται για κάποια λεπτά, μερικές φορές υπάρχει ήχος αλλά όχι εικόνα (μαύρη οθόνη) ή η εικόνα που φαίνεται είναι μερικά καρέ πίσω. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα άλλα κανάλια που αναμεταδίδονται (π.χ. τα αραβικά που από καμιά 30αριά στην αρχή έχουν γίνει μερικές εκατοντάδες), τι ποιότητα δηλ. υπάρχει. Αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Εγώ για τα ελληνικά κανάλια που υπήρχαν το πήρα το μηχανάκι. Και ανησυχώ. Γιατί βλέπω να πέφτουν οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

7 σχόλια:

  1. Διόρθωση: Σήμερα η ΝΕΤ επέστρεψε! Η ΕΤ1 εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένη ενώ το στάτους της ΕΤ3 είναι το ίδιο: στην περιοχή του live δεν εμφανίζεται ενώ στο My Channels που υπάρχει δείχνει με τόσα παγώματα που δεν μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kalispera apo polonia.
      Poly kales oi plirofories sou kai sigoura linoun ta xeria se opoion exei na diathesei sxedon 400 "euro.
      Pragmati ta perissotera ellinika kanalia kleisan tis portes gia tous ellines pou kseniteftikan (oi perissoteroi anagkastika)
      Omos uparxei kai mia teleutaia lisi, oxi toso voliki, alla sigoura polu polu ftini.
      Ego afisa ena pc anoikto stin mana mou pou to xrisimopoioume gia na milame me to skype kai evala kai to teamviewer...
      Etsi exo to pc tis ellados sto pc tis polonias kai mporo na vrisko ola ta kanalia xoris pagomata kai xoris ton kindino na xaso ta lefta mou se mia amfisvitisimi etereia.
      den exi tin diki sou anesei vevaia, alla kato apo tetoies sinthikes, kaneis panta kapoies ypoxoriseis

      Διαγραφή
    2. Μαγκια φιλαρακι :) Μπραβο !

      Διαγραφή
  2. de pas kala file mou fenete.... afou sto internet ta kanalia pou les einai ola free kqai me ena laptopaki syndeontas to sthn TV ta blepeis ola ti to thes to zaap?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα με Γερμανικη ip δεν παιζουν Ελληνικα καναλια οχι γιατι φταινε οι Γερμανοι αλλα γιατι πολυ απλα δεν σε αφηνουν να δεις οι καναλαρχες της πατριδας μας !

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς. Και το ίδιο συμβαίνει και με το γιουτιούμπι. Πάντως, το kanalia.eu έπαιζε συνήθως.

      Διαγραφή