Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Οκτόμπερφεστ - Η Μεγάλη Παρέλαση 2

Μεταφορά λυκίσκου. Το φυτό που δίνει το άρωμα στη μπίρα.
Η παρέλαση ήταν πολύ μεγάλη. Εγώ μπόρεσα και παρακολούθησα μόνο γύρω στη μια ώρα γιατί η μέση μου με τάραξε. Αλλά κι αυτό που είδα ήταν εξαιρετικά πλούσιο και είχε απ' όλα.
Πεζοπόρα τμήματα. Μπάντες, σωματεία με τα λάβαρά τους από διάφορες περιοχές και τις αντίστοιχες στολές αλλά και τυφεκιοφόρους κάποιας εποχής ή με όπλα και στολές του μεσαίωνα:
 



Παράσημα με την οκά. Ό,τι είχαν τα έβαλαν πάνω τους. Αλλά και εφευρετικότητα στις μπάντες για τη μεταφορά της κάσας. Για να μην την έχει ένας και κουράζεται υπήρχαν διάφορες πατέντες. Εδώ μια παραλλαγή:
Άλογα. Πολλά άλογα. Αρκετά από αυτά στολισμένα στις ουρές και στις χαίτες με κορδελίτσες και λουλούδια:


Αλλά και άμαξες για μεταφορά ανθρώπων (εκτός από τις άλλες για τα πράγματα). Πού τις έχουν κρατήσεις όλες αυτές τις άμαξες;

Πολλοί είχαν και μπουκέτα με λουλούδια ή στεφάνια από φύλλα στολισμένα με λουλούδια:

2 σχόλια:

  1. Χρόνια λεω να βρεθώ σ αυτή τη μεγάλη φιέστα, αλλά ...Που θα πάει όμως.Θάρθει η ώρα της κ η ώρα μου!
    Προς το παρόν πάλι ανεβαίνουμε στο πάλκο με το μπουλούκι μας.Αύριο βράδυ στο θεατρ'ακι της οδού Χηλής. "ομορφη Θεσσαλονίκη"
    Κοπιάστε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι άλλα τόσα θα το λες αν δεν το αποφασίσεις. Το πρόγραμμα για του χρόνου θα το έχεις σε λίγες μέρες. Κλείσε εγκαίρως θέσεις και ξεκινάς. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: είναι σε περίοδο που οι καθηγητές εργάζονται. Ε, τότε ίσως με τη σύνταξη. Αλλά έχεις χρόνια ακόμα για κάτι τέτοιο.
    Καλή επιτυχία και στις φετινές παραστάσεις. Δυστυχώς, δεν το βλέπω να τα καταφέρνω. Λέω να πάω στη λήξη του Οκτόμπερφεστ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή