Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αμβούργο, Σάνκτ Πάουλι 2

Νυχτερινή άποψη της περιοχής. Λίγο γιατί οι νυχτερινές λήψεις τοπίου δεν είναι και ό,τι καλύτερο, λίγο γιατί ήμουν κουρασμένος (μετά την επιστροφή απ' το Αμβούργο ήμουνα καμιά βδομάδα με πρόβλημα στη μέση) και βαριόμουνα να κουβαλάω τη μεγάλη φωτογραφική, οι φωτογραφίες δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές. Εξάλλου το κλίμα, την αίσθηση της περιοχής, τη ζωή, δεν μπορεί να τη φυλακίσεις σε μια φωτογραφία! Έτσι οι νυχτερινές φωτογραφίες είναι λίγες. Μια στην αρχή για άνοιγμα και δυο στο τέλος για το κλείσιμο!
Τη μέρα είναι κυρίως οι πινακίδες που σε προϊδεάζουν για το τι προσφέρεται εδώ το βράδυ: ποτά, χορός, σεξ, ζωντανό ή στο πανί. Λίγος κόσμος κυκλοφορεί παρ' όλ' αυτά δεν απογοητεύονται αυτοί που περιμένουν με απλωμένο χέρι τη "βοήθεια" τω περαστικών. Και είναι σε κανονικές αποστάσεις μεταξύ τους: κάθε 80 - 100 μέτρα. Μην γίνονται και κουραστικοί.
Ακόμα και η ταμπέλα για τη Μοναχέσικη μπίρα είναι προσαρμοσμένη στο πνεύμα της περιοχής.
Εδώ μπορείς να βρεις και όποιο ερωτικό βοήθημα χρειάζεσαι για να συνεχίσεις τις απολάυσεις και μετά την απομάκρυνση από την περιοχή. Στη δεύτερη φωτογραφία είναι ο δρόμος καρδιά του Σανκτ Πάουλι και μόλις διακρίνεται ένα ποδήλατο - μπιραρία. Το νοικιάζουν παρέες, πίνουν μπίρα και κάνουν πετάλι. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για άμεση κατανάλωση των θερμίδων από τη μπίρα!
Ακόμα και το σήμα για το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (απαραίτητων στην περιοχή που πολλοί δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάρτα μιας και φαίνεται αργότερα) έχει κάτι που να παραπέμπει στα προσφερόμενα στην περιοχή. Εδώ υπάρχει και κατάστημα με αντίστοιχα είδη από το "ανταγωνιστικό" Άμστερνταμ (λιμάνια και τα δυο, με πολλά κανάλια και τα δυο και με γνωστές ροζ συνοικίες και τα δυο αν και οι τελευταίες διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους).
Εδώ έδωσαν απ' τις πρώτες τους συναυλίες οι Μπίτλς (το Αμβούργο βοήθησε σημαντικά στην καθιέρωσή τους και περηφανεύεται γι' αυτό) και έτσι υπάρχει εδώ και το σχετικό μνημείο. Κάθε βαρεμένος (σαν και του λόγου μου) βγάζει και μια φωτογραφία σχετική!
Κλείνω το αφιέρωμα λοιπόν με τις δυο τελευταίες νυχτερινές φωτογραφίες που υποσχέθηκα στην αρχή. Ροζ το χρώμα που κυριαρχεί θεωρητικά αλλά και πρακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου