Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πράγα

Ντίνα ήρθε η ώρα και για την Πράγα. Από το Πάσχα που είχα πάει, τώρα βρέθηκε καιρός. Τι να γίνει. Κι υπάρχουν κι άλλες πόλεις στην αράδα... Αλλά την Πράγα την περιμένει η Ντίνα κι έτσι είπα να την βάλω πρώτη (που λέει ο λόγος).
Η Πράγα είναι μυστηριακή. Είναι μια πόλη που γοητεύει τον επισκέπτη. Φτάσαμε σ’ αυτήν απογευματάκι. Παρόλο που ήταν Απρίλης, το κρύο ήταν τσουχτερό. Αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη. Η ιδέα ήταν καταπληκτική γιατί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα εξαιρετικά τουριστικό κομμάτι της πόλης χωρίς να βρούμε τουρίστες! Και νοιώσαμε να μεταφερόμαστε σε μια άλλη, πολύ παλιά, εποχή, στην Πράγα του μεσαίωνα.
 
Την άλλη μέρα δεν αποφύγαμε τα κλασσικά τουριστικά συναπαντήματα. Αν και, επειδή δεν ήμασταν ενταγμένοι σε γκρουπ αλλά κινηθήκαμε μόνοι μας με τη συγκοινωνία, ρυθμίσαμε εμείς το τι και πόσο θα δούμε και απολαύσαμε πραγματικά την πόλη. Οι οδηγίες που μας είχε στείλει στο παρά πέντε ο Κώστας (να τον ευχαριστήσω κι από δω και ν' αφιερώσω αυτό το ποστ σ' εκείνον και στην υπόλοιπη οικογένεια) αποδείχτηκαν εξαιρετικά χρήσιμες κι ας μην καταφέραμε να δοκιμάσουμε «τρντλο» (το παραδοσιακό γλύκισμα που μας σύστησε). Έμεινε για την επόμενη φορά.
Κεντρική πλατεία
 
Το περίφημο αστρονομικό ρολόι στο δημαρχείο
Παρόντες και οι μεγάλοι αστρονόμοι που είτε γεννήθηκαν εδώ είτε δούλεψαν εδώ.
 
Η Ελλάδα έχει αφήσει τα αποτυπώματά της
Έχει αρκετές άμαξες για τους τουρίστες, αλλά οι αμαξάδες φροντίζουν ιδιαίτερα τα άλογά τους, μην κρυώνουν κιόλας.
 
Ε, υπάρχουν κι εκεί άνθρωποι που πρέπει κάπως να βγάλουν το ψωμί τους...
Υπαίθριο καφέ. Ελπίζω να μην κλείνουν κι εκεί στις 7:30 όπως στο Μόναχο. Δεν το τσεκάρισα.
   
Ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική κτιρίων
 
Αλλά εκτός από κλασσική υπάρχει από κοντά και η (πολύ) μοντέρνα αρχιτεκτονική. Όπως στο κτίριο που χορεύει
Η θέα από ψηλά ή από χαμηλά ήταν καταπληκτική. Δεν ξέραμε τι και πού να πρωτοκοιτάξουμε. Μπορώ να πω πως η Πράγα, πράγματι μας εντυπωσίασε. Κι έχω τόσες φωτογραφίες που δεν ξέρω ποιες να πρωτοδιαλέξω. Έτσι λέω να συνεχίσω κι αύριο.

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα βρήκα ένα αφιέρωμα στο Βήμα για το ρολόι της Πράγας που έβαλα το λινκ και δεν πρόλαβα να το τελειώσω και μου 'ρχεται και ένα ενδιαφέρον βίντεο. Είναι στο youtube και εκεί έχει και άλλα για όποιον θέλει http://www.youtube.com/watch?v=QjWJHEmFfPA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή