Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Για Ψώνια

 Χθες Σάββατο, βγήκαμε μια βόλτα για ψώνια σ' ένα καινούριο σουπερμάρκετ. Καινούριο τρόπος του λέγειν. Παλιά εταιρία, άνοιξε πριν μερικούς μήνες σε καινούριο χώρο, εκεί που παλιότερα, όταν πρωτοήρθα ήταν το Ρεάλ της περιοχής μας. Μιας και δεν θέλαμε πολλά ψώνια είπαμε να κάνουμε μια βόλτα απ' αυτό να το γνωρίσουμε και πέσαμε στην περίπτωση. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται κάθε Σάββατο. Πάντως χθες, ήταν στημένο απ' έξω ένα πανηγύρι. Η σοκολάτα Μίλκα είχε στήσει ένα χώρο που πούλαγε μπλουζάκια καπελάκια κλπ, έβγαζε αναμνηστικές φωτογραφίες τα μικρά παιδιά και γενικά είχε μια εξωτερική προβολή παράλληλα με μέσα στο κατάστημα που κάποια προϊόντα της ήταν σε τιμές προσφοράς.
Παραδίπλα στημένο ένα αυτοκίνητο για μπίρα. Τιμή 1€ το ποτήρι του μισού λίτρου! Και 0,50€ τα αναψυκτικά. Απίστευτο αλλά αληθινό. Δίπλα τραπεζάκια και πάγκοι είχαν μετατρέψει ένα κομμάτι του πάρκινγκ σε μπίαργκάρτεν! Κι επειδή μπορεί οι Γερμανοί να πίνουν τη μπίρα για νερό, αλλά όλο και χρειάζονται κάτι να φάνε, υπήρχε και μια ψησταριά. Προφανώς σε φιλικές τιμές; Λουκάνικο σε ψωμάκι 1€, μπριζολάκι σε ψωμάκι 2€! Πάρε κόσμε!
Η μπίρα σερβιριζόταν από μεγάλα βαρέλια 15 λίτρων. Βέβαια, χρειαζόταν να πλένονται κάπως τα ποτήρια. Ε, με το συνηθισμένο τρόπο των μπίαργκάρτνεν: ένας κουβάς με σαπουνάδα (στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αυτό το μεγάλο μαύρο πλαστικό) κι ένας με καθαρό νερό. Βουτάς το ποτήρι στη σαπουνάδα, το βουτάς στο καθαρό (τουλάχιστον στην αρχή) νερό και το ποτήρι έτοιμο, πλυμένο για να χρησιμοποιηθεί ξανά! Α! και παραδίπλα, άλλο ένα χάπενιγκ για τις καυτερές πιπεριές που πολύ αρέσουν εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου