Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Παζάρι Ποδηλάτων

Έγραφα παλιότερα πως σε διάφορες εποχές διοργανώνονται παζάρια στα οποία οι Γερμανοί πουλάνε τα μεταχειρισμένα είδη που δεν χρειάζονται για τον οποιοδήποτε λόγο. Έτσι δεν μου φάνηκε καθόλου παράξενο που διάβασα τις προηγούμενες μέρες πως στα τέλη του Μάρτη, με την έναρξη της καλοκαιρίας και της νέας ποδηλατικής περιόδου θα διοργανωνόταν ένα παρόμοιο παζάρι. (Παρεμπιπτόντως: όλες οι αλυσίδες καταστημάτων αυτές τις μέρες έχουν είδη γι ποδήλατα στα διαφημιστικά τους)! Έψαξα και το βρήκα και στο ίντερνετ (δεν ξέρω για πόσο θα υπάρχει η ανάρτηση γι' αυτό έκανα ένα αντίγραφο της αρχής της) για παραπάνω πληροφορίες κι αποφάσισα να πάω. Ο χώρος ήταν κοντά στον Όστμπανοφ, τον μεγάλο ανατολικό σταθμό του Μονάχου. Με το που βγήκαμε (γύρω στις μιάμιση) πλήθος κόσμου στο δρόμο, δεν χρειαζόταν να ψάξουμε πού ήταν ακριβώς ο χώρος.
Ο δρόμος στολισμένος, κόσμος πολύς, ποδήλατα κάποια ποδήλατα έφευγαν με καρτελάκι, μάλλον μόλις είχαν αλλάξει χέρια. Για να μπεις να δεις τι ποδήλατα και είδη ποδηλασίας αποφάσισαν να πουλήσουνε κάποιοι έπρεπε να πληρώσεις είσοδο. Δεν ξέρω πόσο ήταν το εισιτήριο μιας και δεν ενδιαφερόμουν ν' αγοράσω και μόνο για το χάζι δεν χαλάλιζα ούτε λεφτά ούτε και το χρόνο που έπρεπε να περιμένεις στην ουρά για να τα καταφέρεις να μπεις. Ο κόσμος που βλέπετε στη δεύτερη φωτογραφία είναι αυτού που περιμένουν να πληρώσουν και να μπούνε. Μάλλον πολλοί. Έτσι φύγαμε, πλησιάζοντας στο σταθμό υπήρχε μια κοπέλα που ενημέρωνε πως δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια, είχαν ξεπουλήσει!
Μιας και δεν πήγαμε λοιπόν στο παζάρι, μπήκαμε σ' ένα διπλανό ειδικό μαγαζί με μεσογειακά προϊόντα (κυρίως από την Ισπανία, αρκετά από Ιταλία και Πορτογαλία αλλά είχε και φέτα και τυροκαφτερή)! Πολλά κρασιά, ελιές, λάδια αλλά και αντικείμενα όπως κανάτες κρασιού ή πήλινα για νερό ή λάδι κλπ. Εντυπωσιακά τα τηγάνια(;) για τη παέγια. Από πολύ μικρά (πάνω αριστερά), μέχρι πραγματικά τεράστια της διαφήμισης (πίσω). Όλα τα μεγέθη!

2 σχόλια:

  1. Σε πιο μέρος είναι.σε πια διεύθυνση είναι το παζάρι με τα μεταχειρισμένα ποδήλατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πιο μέρος είναι.σε πια διεύθυνση είναι το παζάρι με τα μεταχειρισμένα ποδήλατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή