Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Διαγωνισμοί και Πρωτιές

Πριν από μερικές μέρες ο φίλος μου ο Σωτήρης με ειδοποίησε για μια επιτυχία του γιου του Δημήτρη. Ή μάλλον όταν μου το πρωτοέστειλε, ακόμα δεν ήξερε αν θα υπήρχε η πρωτιά ή όχι. Τότε ήταν μόνο η συμμετοχή. Ήταν για έναν απ' τους διαγωνισμούς που διοργανώνει η Μάικροσοφτ. Παγκόσμιος «διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας, με πάνω από 300.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο για το 2011», με τον τελικό να διοργανώνεται στην Αυστραλία και τους ελληνικούς τελικούς να είναι την περασμένη βδομάδα.
Ο Δημήτρης συμμετείχε σε μια ομάδα και η ιδέα τους ήταν να προβάλουν τη «Συμβίωση» ένα πρόγραμμα που βοηθάει να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ομαλής συμβίωσης όσων πάσχουν από Αλτσχάιμερ ή έρχονται σε επαφή με πάσχοντες. Σχετικό βίντεο είναι το παραπάνω, που ελπίζω να μην με καταγγείλουν που το ενσωματώνω σ' αυτή τη δημοσίευση (τις τελευταίες μέρες έχουν δει τόσα τα μάτια μου που έχω τρομάξει. Από το βιντεάκι της Μουτσάτσου και την απάντηση του Σπύρου και πώς κατέβηκε αυτή μέχρι ένα βιβλίο αμερικάνικο που διάβαζα και για κάθε αναφορά σε κάποιο τραγούδι είχε και σχετική σημείωση για τα πνευματικά δικαιώματα).

Έχω κάποιες ενστάσεις. Π.χ. γιατί η Ελληνική συμμετοχή να είναι στα αγγλικά (δεν πείθομαι απ' την άποψη πως αφού είναι διεθνής ο διαγωνισμός τα αγγλικά βοηθούν στην κατανόηση από όλους αλλά ακόμα κι έτσι να ήταν, γιατί η αναφορά για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ στις οι ΗΠΑ;). Επίσης, για το κατά πόσο οι μη βραβευθέντες (κυρίως σε τοπικό επίπεδο) έχουν κάποιο κέρδος από τη συμμετοχή τους αυτή. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με όσα μου είπαν, για να φτιαχτεί το τελικό αποτέλεσμα χρειάστηκε επίπονη και εξαντλητική δουλειά. Οι πρώτοι θα έχουν κέρδος το ταξίδι στο Σίντνεϊ. Οι υπόλοιποι; Πέρα απ' το ότι καλλιεργείται ένα αλκοολίκι για τη δουλειά που δεν ξέρω ποιος θα το εκμεταλλευτεί αργότερα. Όμως αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις και προβληματισμοί και, βέβαια, δεν μειώνουν στο ελάχιστο την προσπάθεια των παιδιών.

Το καλό νέο είναι πως η ομάδα που πρώτευσε ήταν αυτή του Δημήτρη. Έτσι τώρα είν' αυτοί που ετοιμάζονται για το ταξίδι. Άλλος φίλος (ο Σταμάτης) με πληροφόρησε γι' αυτό. Η είδηση δημοσιεύτηκε και στα Νέα πριν μερικές μέρες. Προσοχή για όποιον δει την είδηση εκεί: Η ομάδα που πρώτευσε είναι αυτή που είναι στη μικρή φωτογραφία στο κάτω μέρος. Οι άλλοι στην αρχική φωτό ήρθαν δεύτεροι.

Συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά. Από εδώ να ευχηθώ καλό ταξίδι στα παιδιά, και καλή επιτυχία, οι τρεις πρώτες θέσεις φέρνουν και χρήμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου