Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μετανάστευση στη Γερμανία;

Χρόνια πολλά για το Πάσχα αν και η σημερινή μέρα, λίγο δύσκολη για χρόνια πολλά. Μαύρη επέτειος γαρ. Για "Χριστός Ανέστη" δεν λέω. Δεν ήμουνα εκεί. Γυρίζαμε βλέπετε από Ιταλία το Μέγα Σάββατο το βράδυ. Ήταν γύρω στις δέκα και τέταρτο, κοντεύαμε στο Μόναχο, υπολόγιζα πως θα φθάναμε γύρω στις έντεκα και παίρνω τηλέφωνο μια φίλη για να μάθω σε ποια εκκλησία θα πάει να πάμε κι εμείς από κει. Και τότε μαθαίνω πως η Ανάσταση έγινε ήδη στις 10! Γιατί δεν ξέρω. Ο παπάς μάλλον βιαζότανε να πάει για τη μαγειρίτσα! Στην Ιταλία που είχαμε πάει στον Επιτάφιο, έγραφε πως η Ανάσταση θα γίνει στις 12. Το ίδιο παλιότερα σε Παρίσι ή Βρυξέλλες. Γιατί στο Μόναχο βιάζονται;

Αυτό είναι η πρώτη "ζωντανή" δημοσίευση μετά το Πάσχα. Βλέπετε λίγο το ταξίδι στην Ιταλία και η συνεπακόλουθη κούραση, λίγο τα παιδιά που ήρθαν εδώ και το σχετικό τρέξιμο για βόλτες, το ιστολόγιο κινήθηκε με αυτόματο πιλότο. Θα επανέρθουμε στα κανονικά μας, θα βάλω ιστορίες από Ιταλία. Μάλλον από τους αυτοκινητόδρομούς της, μιας και έχω ξαναασχοληθεί μαζί τους. Ή από τις ουρές (όχι των δρόμων, των αξιοθέατων). Θα δείξει.
Προς το παρόν ένας σύνδεσμος για το θέμα του τίτλου: Οι δυσκολίες που συναντούν όσοι Έλληνες μεταναστεύουν σήμερα στη Γερμανία.

2 σχόλια:

  1. "...έγραφε πως η Ανάσταση θα γίνει στις 12. Το ίδιο παλιότερα σε Παρίσι ή Βρυξέλλες. Γιατί στο Μόναχο βιάζονται;"
    Στο Μόναχο βιάστηκαν, αλλά κάπου αλλού μάλλον άργησαν.
    Ο παπάς πρέπει να προλάβει κάμποσες αναστάσεις στη ευρύτερη περιοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πολλά μέρη συμβαίνει αυτό, αλλά, όπου ξέρω, η κεντρική εκκλησία κάνει την ανάσταση κανονικά, στις 12 και οι «υπόλοιποι» νωρίτερα. Αν τώρα, το Μόναχο θεωρείται πως είναι από τους «υπόλοιπους», τότε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή