Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Λονδίνο

Επιστρέψαμε κι απ' το Λονδίνο. Άντε να δούμε επιτέλους και λίγο ήλιο (!!! ναι, ναι. Στο Μόναχο). Τελευταία μέρα των διακοπών σήμερα, δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι, αλλά μιας και υπάρχουν κάποιες πρώτες εντυπώσεις λέω να τις γράψω. Γιατί οι συνολικές εντυπώσεις ήταν πολλές. Τόσες που δεν το περίμενα. Έτσι έχω βάλει αρκετού τίτλους αυτή τη στιγμή και θέλει χρόνο για να γραφτούν τα κείμενα και να μπουν φωτογραφίες όπου υπάρχουν. Βγαίνουν πάνω από 30 σημειώματα! Δεν ξέρω καν αν θα είναι σε συνεχόμενες μέρες (αλλά το βλέπω δύσκολο). Όμως, η ύπαρξη ετικέτας "Λονδίνο" θα διευκολύνει όσους θα θελήσουν να τα διαβάσουν κάποια στιγμή μαζεμένα.

Δεν θα γράψω πολλά σήμερα είπα, αλλά μια ατάκα θα τη γράψω, δεν αντέχω! Φεύγαμε χθες από το κέντρο του Λονδίνου προς το αεροδρόμιο. Επιλέξαμε τα λεωφορεία της Ίζι Μπας (Easy Bus αδελφή εταιρία της Ίζι Τζετ - Easy Jet του ομίλου των εταιριών του "Στέλιος"). Γενικά το αεροπορικό κόστος προς το Λονδίνο μπορεί να είναι αρκετά μικρό, αλλά το κόστος προς και από τα αεροδρόμιά του προς το κέντρο είναι αρκετά (ως πολύ) ψηλό. Η μεταφορά μπορεί να γίνει με τρένα εξπρές (γύρω στις 30 λίρες! αλλά σε μόλις 15 - 20 λεπτά) τρένα απλά (τα μισά) ή διάφορες εταιρίες λεωφορείων γύρω στην ώρα(;). Τα συγκεκριμένα της Ίζι Μπας είναι τακτικά (κάθε 20 - 30 λεπτά) και κόστος 2 - 8 λίρες, ανάλογα τι θα πετύχεις. Το ενδιαφέρον είναι πως παρότι πρόκειται για λεωφορεία και η κίνηση στους δρόμους είναι αρκετή, καταφέρνουν να βγάζουν τη διαδρομή στον προγραμματισμένο χρόνο.
Μπαίνουμε που λέτε στο λεωφορείο και ξεκινάμε για το αεροδρόμιο. Ο οδηγός προχωράει πότε σε λεωφορειολουρίδες πότε στις απλές, για να τα βγάλει πέρα με το χρόνο. κάποια στιγμή κι ενώ προχωράει κανονικά του κάνει σφήνα μία κυρία. Της σφυρίζει αλλά αυτή δεν δίνει σημασία και συνεχίζει να χώνεται. Οπότε τα παίρνει αυτός, αλλά τι να κάνει, την αφήνει και λίγο παρακάτω της την πέφτει από δίπλα. Κατεβάζει το παράθυρο και της λέει: (σε μετάφραση τώρα) "Καλά, δεν βλέπεις ότι εγώ μεταφέρω επιβάτες. Πώς μπαίνεις έτσι; Δεν μου λες, μπας και τ' αγόρασες το δίπλωμα απ' το ι-μπέι με μια πένα;" (για τους μη γνωρίζοντες, έστιν ουν e-bay ηλεκτρονικός χώρος όπου μπορείς ν' αγοράσεις ή να πουλήσεις ό,τι βάλει ο νους σου). Πώς λέμε "νύχτα το πήρες"; Ε, αυτό σε σύγχρονη έκδοση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου