Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Άουγκσμπουργκ, Συνέχεια

Στο Άουγκσμπουργκ κάναμε κάμποση βόλτα. Ε, να μην το ξεπετάξουμε λοιπόν έτσι εύκολα. Σήμερα λοιπόν υπάρχει μια συνέχεια, που δεν τελειώνει εδώ. Έχουμε ακόμα να πούμε γι' αυτό. Κι αν τύχει και με την ευκαιρία του σχολείου μάθω κι άλλα, θα επανέλθω εν ευθέτω χρόνω.
 
Στην πόλη όπως έγραφα και χτες υπάρχουν και αρκετά μοντέρνα στοιχεία, όπως αυτά τα γλυπτά,
 
ή αυτό το ηλιακό ρολόι. Απ' την άλλη το κλασσικό υπάρχει και δίνει το δικό του τόνο όπως π.χ. στο μουσείο Μαξιμιλιάνεουμ με τα σχέδια σαν τα ξυστά στο Πυργί της Χίου, που είναι απέναντι από το λύκειο και το βλέπω από το παράθυρο όταν κάνω μάθημα!
 
Εδώ βρίσκεται η εκκλησία της αγίας Άννας. Ευαγγελική εκκλησία σήμερα, είναι ιστορική γιατί εδώ έγινε η συνάντηση του Λούθηρου με τους παπικούς απεσταλμένους τον καιρό εκείνον που ακόμα δεν είχαν διαχωριστεί πλήρως οι διαμαρτυρόμενοι απ' τους καθολικούς.
 
Μοντέρνα στοιχεία υπάρχουν κι άλλα, όπως το σήμα του γιν και γιανγκ (ή έστω στο περίπου) ή αυτές οι κούκλες με τα γυαλιά που υπάρχουν στα κανάλια που υπάρχουν παντού στην πόλη.
 
Και μερικά σπίτια καλυμμένα με άλλου είδους διάκοσμο! Και ψάχνοντας να βρω κάποια στοιχεία για το σημείωμα αυτό είδα πως δεν καταφέραμε να δούμε αρκετά άλλα αξιοθέατα. Ας πούμε, από το τραμ που περνάω τα πρωινά βλέπω διάφορα ενδιαφέροντα (που δεν ξέρω τι ακριβώς είναι το καθένα. Αν μάθω παραπάνω μέχρι το καλοκαίρι, θα επανέλθω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου