Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Λουλούδια

Οι Γερμανοί γενικά αλλά ειδικότερα οι Βαυαροί, στο Μόναχο και από τις Άλπεις μέχρι το Έρλαγκεν και τη Νυρεμβέργη (που ξέρω σίγουρα) αγαπούν πολύ τα λουλούδια. Αυτό φαίνεται από διάφορα γεγονότα. Κατ’ αρχήν τα μαγαζιά πουλάνε λουλούδια για φύτεμα όλες τις εποχές του χρόνου. Το Όμπι (Obi) και το Πράκτικερ έχουν μεγάλο τμήμα κήπου με διαρκή παρακαταθήκη λουλουδιών (μια συνήθεια που βλέπουμε να έχει μεταφερθεί και στα καταστήματα του τελευταίου στην Ελλάδα). Αλλά εκτός απ’ αυτά υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες αλυσίδες (όπως η Ντέχνερ – Dehner).
Αλλά και τους κήπους, δημόσιους και ιδιωτικούς θα τους δεις φυτεμένους και περιποιημένους. Εξάλλου, είναι σίγουρο πως οι εταιρίες δεν θα είχαν τόση προσφορά αν δεν υπήρχε η αντίστοιχη ζήτηση.
Το γεγονός π.χ. ότι στη μεγάλη παρέλαση για το Οκτόμπερφεστ πολλοί απ’ τους παρελαύνοντες κρατούσαν μπουκέτα ή είχαν στολισμένα άρματα ή απλά αψίδες με λουλούδια είναι ένα ακόμα στοιχείο. Κι αν δεν βρίσκουν φρέσκα λουλούδια, βάζουν και ψεύτικα.
Τώρα που χειμωνιάζει δεν υπάρχουν πολλά λουλούδια που ν' αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην ατμόσφαιρα αυτή την εποχή. Κι όμως έχουν βρεθεί τα κατάλληλα για να μην λείπουν τα λουλουδάκια. Κυρίως στα παράθυρα ώστε και να φαίνονται και να στολίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου