Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Νύμφενμπουργκ Χειμωνιάτικο

Το Νύμφενμπουργκ είναι υπέροχο και το χειμώνα. Μια άποψή του από μακριά με το μπροστινό κανάλι παγωμένο και με κόσμο να χρησιμοποιεί αυτόν τον πάγο δημιουργικά.
Τα πουλιά έχουν μαζευτεί σε μέρη που το νερό δεν έχει παγώσει ακόμα, εκεί είναι τρεχούμενο. Οι υπεύθυνοι φροντίζουν να μένει έτσι ένα κομμάτι, μιας και έχουν μαζευτεί πολλά πουλιά σε λίγο μέρος πια. Είναι τόσα πολλά που υποθέτω πως έρχονται εδώ κι από άλλες λιμνούλες που έχουν παγώσει αυτή την εποχή.
Το παλάτι του Νύμφενμπουργκ απ' την εξωτερική μεριά κι απ' τη μεριά του πάρκου. Ακόμα και τώρα που τα χρυσά δεν υπάρχουν, είναι εντυπωσιακό.
Ο κήπος με τ' αγάλματα είναι ολόλευκος (τα αγάλματα είναι αυτά στα ξύλινα κουτιά όπως έχω ξαναπεί για προστασία από τον πάγο) και τα δρομάκια καθαρισμένα (όσο γίνεται) από το χιόνι και πασπαλισμένα με γαρμπιλάκι ξεχωρίζουν.
Στο "τέλος" του καναλιού υπάρχει άλλο συγκρότημα με αγάλματα κι ένα συντριβάνι, ο "καταρράκτης" όπως λέγεται.
Το παλάτι στο βάθος του καναλιού, από τον "καταρράκτη" αλλά κι από κει που το πάρκο τελειώνει. Για να φανεί, βέβαια, το παλάτι από αυτό θέλει μεγάλωμα η φωτογραφία. Η απόσταση είναι περίπου δυο χιλιόμετρα!
Το παγωμένο κανάλι προσφέρεται και για πικ νικ: τις καρεκλίτσες μας, τις κουβερτούλες μας, το ποτάκι μας, το καλαθάκι με τα σάντουιτς, ξεχάσαμε κάτι άλλο;
Στολισμένο χριστουγεννιάτικα και το εργαστήριο πορσελάνης, και σ' όλα μ' ένα λεπτό και διακριτικό στρώμα άχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου