Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Καλή Χρονιά

Καλή χρονιά σε όλους. Να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα του καθενός. Να απολαμβάνει τα θέλω του. Με υγεία και χαρά. Με δύναμη για να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα.
Πολλές ευχές με την είσοδο του 2011. Η αλλαγή της χρονιάς φέρνει σκέψεις και ιδέες που όμως μάλλον θα αποτυπωθούν με γράμματα το πρωί, στο τρένο μέσα, να μην χαλάμε και τις συνήθειες μας.
Αυτή την ώρα στον ουρανό του Μονάχου γίνεται ένας χαμός από πυροτεχνήματα. Από την περασμένη βδομάδα είδα σε ένα φυλλάδιο του Λιντλ πως αυτή τη βδομάδα, στο δεύτερο κομμάτι των προσφορών, εκτός από όλα τα άλλα θα είχε και πυροτεχνήματα. Περίεργο μου φάνηκε, αλλά δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία. Και ξαφνικά, όταν άρχισαν να έρχονται και άλλα διαφημιστικά από τα υπόλοιπα καταστήματα, διαπίστωσα ότι, από τις 29/12 μέχρι χτες είχαν και πούλαγαν όλα μα ΟΛΑ πυροτεχνήματα. Ήδη κάποιοι έριχναν από το την Πέμπτη το βράδυ μερικά δοκιμαστικά ενώ την Παρασκευή, με το που σκοτείνιασε άρχισαν οι γενικές δοκιμές. Και με το πού πήγε 12 κι έγινε η συμβατική αλλαγή, έγινε ο χαμός. Όχι από τον δήμο. Από κάθε σπίτι, από κάθε μπαλκόνι. Οι φωτογραφίες είναι από λίγο πριν (γύρω στις 11:30 τοπική ώρα, ήδη στην τηλεόραση είδαμε ότι στην Ελλάδα άλλαξε κι επίσημα ή χρονιά, κι είπαμε τις πρώτες ευχές). Επί μισή ώρα περίπου υπήρχαν συνεχείς εκτοξεύσεις αλλά και μέχρι τώρα, πάνω από μια ώρα μετά δεν έχουν σταματήσει.
Καλή πατέντα. Αντί να πληρώνει ο δήμος πληρώνει ένας έκαστος των πολιτών. Όσο και αν θέλει να κάνει και το χαβαλέ του. Ρουκέτες, δυναμιτάκια, σκορδάκια, φωτοβολίδες κλπ που σε μας κάθε χρόνο το Πάσχα γίνεται μεγάλη συζήτηση για το ότι απαγορεύονται, πουλιούνται κρυφά ή κατασκευάζονται αυτοσχέδια. Εδώ η πώληση γίνεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και με προδιαγραφές, με τη σύσταση ότι δεν επιτρέπεται η χρήση από παιδιά κάτω των 18 ετών.
Επί τη ευκαιρία και μια σχετική ηλεκτρονική κάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου