Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Καλό Μήνα

Να ευχηθώ καλό μήνα. Πέρασε η ώρα, να προλάβω να το κάνω την Πρωτομαγιά, πριν αλλάξει η μέρα (εδώ στη Γερμανία, στην Ελλάδα ήδη άλλαξε). Σήμερα είχαμε βγει για ψήσιμο σε μια από τις λίμνες του Μονάχου (τη Φαζανερίζεε). Πριν λίγο γυρίσαμε.
Ήμασταν μόνο εμείς και μερικές χιλιάδες κόσμου ακόμα. Παρέες με τη δική του ψησταριά ο καθένας, τις μπίρες μας, τις κουβερτούλες μας και τα υπόλοιπα σύνεργα για πικ νικ. Οι κακές γλώσσες λένε πως όλοι ήταν Τούρκοι. Αναμφίβολα οι γείτονες (ως χώρες καταγωγής) το συνηθίζουν και πολλοί γύρω μας ήταν πράγματι Τούρκοι. Όχι όμως π.χ. οι διπλανοί μας που ήταν με το μαγιό κι έκαναν ηλιοθεραπεία (και καμιά βουτιά στην όχι και τόσο καθαρή λίμνη). Κι όσο πέρναγε η ώρα, τόσο πληθαίναμε. Ακριβώς δίπλα είναι ένα πάρκινγκ που όταν φτάσαμε παρκάραμε άνετα. Όταν φύγαμε, δυσκολευτήκαμε αρκετά να βγούμε!
 Από πάνω μας έκοβε βόλτες και το ζέπελιν της φωτογραφίας. Έχει κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό του Μονάχου τις τελευταίες μέρες. Μοιάζει διαφημιστικό, αλλά μπορεί να κάνει κι άλλες δουλειές (όπως παρακολούθηση με κάμερα)!
 Και μερικές προχτεσινές φωτογραφίες από το Χοφγκάρτεν (Hof Garten), τον κήπο του παλατιού του Μονάχου, του Ράζιντενς, στη συνέχεια των εγγλέζικων κήπων. Με τα συντριβάνια του και το κεντρικό περίπτερο, δίπλα στην Οντέονσπλατς. Στο βάθος φαίνεται η Τεατίνερ Κίρχε.
Είναι ένας πολύ στολισμένος κήπος. Με τα λουλουδάκια του κάθε εποχή. Τώρα είχε πανσεδάκια. Αλλά έχει πολλές μέρες να βρέξει και δεν τα βλέπω πολύ καλά. Έτοιμα να μας εγκαταλείψουν. Μόλις συμβεί αυτό θα φυτευτούν άλλα. Πότισμα έτσι κι αλλιώς δεν προβλέπεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου