Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ντουλάπια Αποθήκευσης στους Σταθμούς

Ο κεντρικός (ή και σχετικά μεγάλος) σιδηροδρομικός σταθμός κάθε πόλης έχει ειδικά ντουλάπια για να αφήσεις, αν θέλεις, τις αποσκευές σου και να μην τις τραβάς μαζί σου όσο θα κάνεις τη βόλτα σου ή θα ξεμπερδεύεις με τις δουλειές σου. Το 1998 είχα χρησιμοποιήσει την αντίστοιχη υπηρεσία στη Ρουμανία και την είχα εκτιμήσει. Τότε, έδινες τα μπαγκάζια σου σε έναν υπάλληλο που σου έδινε ένα χαρτί με ένα νούμερο και το οποίο έδινες όταν ήθελες να τα πάρεις και ανάλογα με το πόσα κομμάτια έδωσες και πόσες μέρες σου έβγαζε το λογαριασμό. Και μάλιστα αν κατάφερνες να κάνεις τα δυο κομμάτια ένα πλήρωνες για ένα.
Τα πράγματα τώρα έχουν απλοποιηθεί. Βάζεις τα πράγματά σου σε ένα ντουλάπι, βάζεις στη σχισμή το αντίτιμο (ή πας στον κεντρικό πίνακα και πληρώνεις) και παίρνεις το κλειδί σου. Γυρίζεις, ανοίγεις, παίρνεις τα πράγματά σου και το κλειδί μένει πάνω. Το αντίτιμο διαφέρει ανάλογα την πόλη, το χρόνο και το μέγεθος. Π.χ. για το ίδιο μέγεθος (μικρό) ντουλαπιού στο Μόναχο πρέπει να βάλεις 2 € ενώ στη Στουτγάρδη 1 για μια μέρα. Αν τώρα παρατείνεις την παραμονή σου πρέπει να συμπληρώσεις το ποσό για να ξεκλειδώσει. Είναι ιδιαίτερα βολικό αν θέλεις να κάνεις μια διακοπή του ταξιδιού σου σε μια ενδιάμεση πόλη και να συνεχίσεις μετά ή αν π.χ. φτάσεις νωρίς και δεν μπορείς ακόμα να πας στο ξενοδοχείο σου.

1 σχόλιο:

  1. Διορθώσεις: Στο Μόναχο η τιμή ανέβηκε. Πήγε στα 3€. Και στη Στουτγάρδη είναι 1€ την ώρα. Κάτι γράφει για ένα μέγιστο, αλλά δεν κατάλαβα καλά πόσο είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή