Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Λονδίνο - Βόλτα

Μια βόλτα στο Λονδίνο για σήμερα, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Μια απλή παρουσίαση μπροστά σε διάφορα αξιοθέατα (ή και όχι, απλά σημεία που επισκεφτήκαμε). Κι όπως και να το κάνουμε υπάρχουν αρκετά. Για αρχή η Μαρία τηλεφωνάει στην κόρη  μπροστά στον πύργο του Λονδίνου.
Ο πύργος που κάποτε ήταν ο φύλακας της πόλης (και στην άκρη της) ήταν επίσης το μέρος φυλάκισης των κάθε είδους εχθρών της.
Οι φύλακες του πύργου φορούν τις παραδοσιακές τους στολές που έχουν κεντημένο με κόκκινη κλωστή το μονόγραμμα της βασίλισσας.
Κι αφού είμαστε στον πύργο, και μια φωτογράφιση στη γέφυρα του πύργου (που από πολλού γίνεται σύγχυση και νομίζουν πως αυτός είναι ο πύργος) η οποία είναι κινητή και ανοίγει για να περνάνε τα πλεούμενα (αν και δεν μου 'τυχε).
Οι πινακίδες των δρόμων είναι ιδιαίτερες. Εκτός από το όνομα του δρόμου έχουν το δήμο που ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος (αυτοί του Σίτυ έχουν και το σχετικό σήμα) και τον ταχυδρομικό κώδικα.
Μια απ' τις μοντέρνες κατασκευές δίπλα στο ποτάμι κι άλλη μια άποψη του πύργου (από μέσα, σχετικά).
Σε μια βρύση η παράσταση είναι εμπνευσμένη: ο Μωυσής που βγάζει νερό από τον βράχο. Βέβαια, η βρύση νερό δεν είχε αλλά... Στην άλλη φωτογραφία το Σάμερσετ Χάους. Αρχές Νοέμβρη πήγαμε και στήναν παγοδρόμιο.
Λεπτομέρεια με ρολόγια, από το λεωφορείο. Και η στήλη του Νέλσονα στην πλατεία Τραφάλγκαρ.
Στην πλατεία μπροστά απ' την πινακοθήκη υπάρχει μια παράσταση που αλλάζει τακτικά, απ' ότι μου είπαν. Την εποχή εκείνη ένα τεράστιο καράβι σε μπουκάλι. Εντυπωσιακό. Και το κλασσικό ρολόι που μετράει ανάποδα τις μέρες και τις ώρες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών (και Παραολυμπιακών) αγώνων που θα γίνουν φέτος το καλοκαίρι στην πόλη.
Η πλατεία Τραφάλγκαρ με τα περίφημα περιστέρια (δεν έχουν μείνει και πολλά), τα συντριβάνια της και τα λιοντάρια στη στήλη.
Άποψη από την πλατεία προς το κοινοβούλιο κι ο ναύαρχος στην κορυφή της στήλης!
Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και άποψη της πλατείας από την είσοδό της.
Στην πλατεία κάποιος χόρευε με μια κούκλα (με το αζημίωτο από τους παρισταμένους) ενώ παραπέρα κάποιοι ήταν στημένοι και έκαναν τα αγάλματα (κι αυτοί με το αζημίωτο) Η βασίλισσα Ελισάβετ, ιππότες, ο Σαρλώ και άλλες προσωπικότητες. 'Οοοοχι αυτοπροσώπως. Δι' αντιπροσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου