Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Λονδίνο - Πάρκα

Μπορεί το Μόναχο να έχει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης κι απ' τα μεγαλύτερα του κόσμου αλλά και το Λονδίνο δεν πάει πίσω. Μπορεί να μην έχει ένα μεγάλο πάρκο αλλά έχει πολλά μικρότερα, που αν τα προσθέσουμε όλα θα έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία. Και το φθινοπωρινό τοπίο με τα φύλλα που αρχίζουν να πέφτουν δίνει άλλο χρώμα.
Ενδιαφέρουσα ατραξιόν τα σκιουράκια που τριγυρίζουν μέσα στα πόδια σου και μαζεύουν καρπούς για το χειμώνα. Το Χάιντ Παρκ, το Γκριν Παρκ με το Σεντ Τζέημς σε μια ενότητα, το Ρέτζεντς Παρκ λίγο παραπέρα και τα πάρκα του Γκρίνουιτς είναι μερικά από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα.
Τα πάρκα είναι κι εδώ γεμάτα κόσμο τη μέρα που κάνει τη βόλτα του χαλαρός και άνετος.
Εκτός απ' τους ανθρώπους τα πάρκα τα χαίρονται και τα σκυλιά. Όχι αυτά που έχουν οι Εγγλέζοι (αυτό που γίνεται στη Γερμανία που όπου να πας θα βρεις κι ένα σκύλο μπροστά σου, εδώ δεν γίνεται ούτε στο ελάχιστο) αλλά τα ειδικά αστυνομικά σκυλιά που τα φέρνουν για ξεμούδιασμα με την κλούβα!
Κι όσο για τα φύλλα που έγραφα στην αρχή, μπορεί να δίνουν χρώμα, αλλά δεν είναι ό,τι το πιο όμορφο. Έτσι τα σχετικά μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου