Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ξενοφοβία

Για την Ελλάδα το σημερινό δημοσίευμα με αφορμή δυο γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ερώτηση: Είναι οι Έλληνες ξενοφοβικοί; Η απάντηση που έρχεται άμεσα στα χείλια όλων μας είναι πως όχι. Απ’ την άλλη, η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη βουλή και μάλιστα με αρκετά μεγάλο ποσοστό δείχνει πως ναι, είμαστε. Γιατί πολλοί από τους ψήφους που πήρε το ναζιστικό αυτό μάζωμα, προέρχονται από ανθρώπους που τους ψήφησαν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο: να φύγουν οι ξένοι από την Ελλάδα. Θα αιτιολογήσω παρακάτω. Το δεύτερο είναι η σύλληψη Ινδού πανεπιστημιακού στην Αθήνα την περασμένη βδομάδα.

Έχουμε και λέμε για το πρώτο: σε συζήτηση στο σχολείο σχετικά με τα αποτελέσματα, συνάδελφος ανέφερε την εξής ιστορία: Φίλη της, μετακόμισε από ιδιόκτητο σπίτι στην Κυψέλη που έμενε. Ο λόγος; Ότι είχαν μαζευτεί πολλοί ξένοι (πρώτη αναφορά). Και νομίζω πως πάλι στην Κυψέλη πήγε, δεν είμαι πολύ σίγουρος. Δεν έχει και μεγάλη σημασία. Στο άδειο σπίτι της έκαναν κατάληψη μετανάστες. Προσπάθησε να τους διώξει (κάλεσε και την αστυνομία) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ώσπου της υποδείχτηκε να απευθυνθεί στα πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α. που σε δυο μέρες απόδωσαν το σπίτι στην ιδιοκτήτριά του η οποία γεμάτη ευγνωμοσύνη τους ψήφισε. Αλλά άκουσα ( ή μάλλον διάβασα) κι άλλες παρόμοιες ιστορίες. Η συζήτηση στράφηκε στο πώς αντιμετωπίζει τους ξένους της η Γερμανία. Σαφώς ξέρει πόσοι ακριβώς και πού μένουμε (δεν ξέρω αν υπάρχουν και κάποιοι παράνομοι, δεν το αποκλείω, αλλά είναι λίγοι). Αλλά αυτό δεν ξεκίνησε όταν είχε ήδη 10% του πληθυσμού μετανάστες. Γιατί τα προηγούμενα χρόνια που οι μετανάστες στην Ελλάδα δούλευαν με φτηνά μεροκάματα ήταν καλά. Τώρα που οι δουλειές περιορίζονται, να τους διώξουμε.

Άλλος ψηφοφόρος της Χ.Α. και ένθερμος οπαδός. Συμφωνεί στο να φύγουν οι ξένοι, αν και αυτός δεν επικεντρώνει στο θέμα αλλά τον θέλγουν τα εθνικοπατριωτικά κηρύγματα. Και πώς να επικεντρώσει στους ξένους όταν ο ίδιος είναι παντρεμένος με ξένη και έχει ήδη δυο παιδιά. Που προσπαθεί να κάνει ελληνίδα υπήκοο τη γυναίκα του, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως όταν οι χρυσαυγίτες ζητάνε να φύγουν οι ξένοι δεν ξεχωρίζουν υπηκοότητα αλλά αίμα. Και πως τα παιδιά του θα είναι μέσα σ’ αυτούς που θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα αφού ΔΕΝ είναι γνήσιοι έλληνες. Ας θυμηθούμε πως στις ναζιστικές εκκαθαρίσεις των εβραίων περιλαμβάνονταν όσοι είχαν μέχρι έκτη γενιά εβραϊκό αίμα!!!

Και το αποκορύφωμα. Σύμφωνα με την ειδησιογραφία των τελευταίων ημερών οι αστυνομικοί που είδαν να βγαίνει από την ΑΣΟΕΕ (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο) ένας μελαψός τον μπουζούριασαν. Πού να σκεφτούνε πως αυτός ο μαυριδερός ήταν καθηγητής Πανεπιστημίου προσκαλεσμένος από τις πρυτανικές αρχές της ΑΣΟΕΕ. Μέσα γρήγορα. Κι έπεσαν τα σχετικά τηλεφωνήματα, δόθηκαν εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις για να τον αφήσουνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου