Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μεταναστεύσεις

Μιας και πολλές φορές έχουμε μιλήσει για το νέο ρεύμα μετανάστευσης προς Γερμανία ενώ πολλές φορές επίσης (κι ειδικά από κάποιες πολιτικές δυνάμεις) γίνεται συζήτηση για τη μετανάστευση προς Ελλάδα (υπάρχει ακόμα κόσμος που τη βλέπει σαν γη της επαγγελίας) είπα να βάλω το παραπάνω από το Νάσιοναλ Τζεογράφικ του Μαρτίου. Δείχνει από πού και προς τα πού μετακινείται κόσμος (τα κυριότερα ρεύματα) αλλά και πόσο είναι το ποσοστό αλλοδαπών σε κάθε χώρα. Βέβαια, το 11% για τη Γερμανία είναι εξαιρετικά μικρό, σιγά που η Γερμανία έχει ίδιο ποσοστό μεταναστών με την Ελλάδα! Απλά, δεν μετράνε αυτούς που έχουν πάρει και τη γερμανική υπηκοότητα.

Σε λίγες ώρες πετάω για Ελλάδα. Βρήκα σε καλή τιμή εισιτήρια και κατεβαίνουμε για ψήφο. Μερικές μέρες έκτακτο διάλειμμα. Να ευχηθώ από δω χρόνια πολλά στην κόρη μου Ειρήνη (έστω κι αν η πραγματική γιορτή της είναι στις 21 Σεπτέμβρη!) και σε όλες τις συνονόματές της.

2 σχόλια:

  1. ''Βρήκα σε καλή τιμή εισιτήρια και κατεβαίνουμε για ψήφο''
    Πολυ καλες τιμες εισητηριων,εχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αυτες τις μερες!
    Βεβαια αυτα κι αυτα καταστρεψαν την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έμαθα να έχουν εισιτήρια τα κόμματα. Παλιότερα, λέγεται, πως διέθεταν. Φέτος ακούστηκε πως δεν θα είχαν, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά.
    Εγώ βρήκα από σπόντα πριν δυο βδομάδες με 260€ για δυο άτομα με τη Λουφτχάνσα και το θεώρησα καλή τιμή. Αλλά το αεροπλάνο τελικά δεν ήταν παραπάνω από τα 2/3 γεμάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή