Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Καλή Ψήφο

Καλή ψήφο. Με ψυχραιμία και σύνεση. Δεν θα έγραφα σήμερα, δεν θεωρώ πως μπορώ να συμβουλέψω κανέναν αλλά δυο τρεις ειδήσεις των τελευταίων ημερών είναι άξιες σχολιασμού και είπα να τις αναφέρω. Σαν πρώτη θα αναφέρω την είδηση πως μία (ή περισσότερες) από τις εταιρίες αξιολόγησης (αυτές που αποφασίζουν πόσο καλός πελάτης των τραπεζών είναι μια χώρα) μας αναβάθμισε. Φύγαμε από τα σκουπίδια, λέει, και μπήκαμε στο «κάτι θα γίνει»! Τι συνέβη ξαφνικά; Πώς γίνεται αυτό; Η δικαιολογία ήταν η επιτυχία του κουρέματος. Η πραγματική αιτία (κατά τη γνώμη μου) οι σημερινές εκλογές. Έμμεση πριμοδότηση των κυβερνώντων βλέπω.
Η επόμενη είναι πως οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε κάνουν υποδείξεις του τι να ψηφίσουμε. Καθόλου παράξενο. Το ίδιο και άλλοι παράγοντες.

Η σημερινή μέρα είναι μέρα εκλογών για διάφορα μέρη εκτός απ' την Ελλάδα. Γαλλία, Αρμενία, (δημοτικές) Ιταλία, ένα κρατίδιο στη Γερμανία και αλλού. Απ' όλες αυτές τις ελληνικές οι διεθνείς παρατηρητές τις παρακολουθούν πιο προσεκτικά απ' όλες. Ένα πείραμα γίνεται στην Ελλάδα τόσο καιρό και θέλουν να δουν το αποτέλεσμα.
Για κλείσιμο η προκήρυξη ενός νέου κόμματος που μου έδωσαν χθες στο φούρνο. Την θεωρώ ιδιαίτερα αξιόλογη και τη δημοσιεύω.

2 σχόλια:

  1. Ποιο ΚΟ.ΤΣΑΝ.Α.?
    Ψηφιζουμε το κομμα που μας εχει βολεψει ολα αυτα τα χρονια και ας εχει διαλυσει την χωρα!!!
    Ποιος νοιαζεται για το καλο της χωρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς το κόλπο της "αναβάθμισης" δεν έπιασε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή