Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Αυτοκόλλητα Ομάδων

Ή φταίει το γεγονός ότι η Γερμανία είναι μεγάλη και στην Μπουντεσλίγκα (την πρώτη κατηγορία στο ποδόσφαιρο) κάθε πόλη αντιπροσωπεύεται από μια ομάδα ή γίνεται κάτι «μαγικό» πάντως το γεγονός είναι πως δεν έχω δει να είναι γεμάτος ο τόπος με αυτοκόλλητα οπαδών ομάδων Για κόμματα δεν γίνεται λόγος αφού και στην Ελλάδα τώρα έχουν σταματήσει τέτοια φαινόμενα, αν και όλο και κάποιας οργάνωσης θα δεις κολλημένο κάπου διακριτικά.
Πάντως, το χαμό που γίνεται στην Ελλάδα, που τα σήματα της τροχαίας δεν φαίνονται και κάποιες φορές πρέπει να μαντέψεις τι δείχνουν ή μια πινακίδα στην οποία να είναι σκεπασμένο το βελάκι που σου λέει από πού να πας για να βρεις τον προορισμό σου, εδώ δεν τον έχω συναντήσει. Όπως έλεγα και παλιότερα, οι πινακίδες λειτουργούν και δίνουν την πληροφορία που χρειάζεσαι, και με το παραπάνω.
Εντυπωσιακό επίσης ότι δεν υπάρχουν γραμμένα διάφορα στις τουαλέτες. Έχω επισκεφθεί τόσες. Σε πάρκινγκ, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε σταθμούς μετρό, σε τρένα μέσα, σε καταστήματα. Άλλες επί πληρωμή κι άλλες τσάμπα. Γραμμένα δεν είδα πουθενά. Ή μάλλον κι αν κάπου είχαν γράψει (μια ή δυο φορές όλες κι όλες) ήταν σβησμένα.
Και αυτή είναι η αιτία: όταν σβήνονται τα συνθήματα ή η όποια γραπτή μορφή επικοινωνίας από τους τοίχους αμέσως μόλις γραφούν, όταν τα αυτοκόλλητα ξύνονται και φεύγουν με το που θα κολληθούν, παύει να έχει νόημα η πράξη. Γιατί όλα είναι ένα παιχνίδι: το ποιος τελικά θα επικρατήσει. Κι αν σου κόψουν την προοπτική ότι θα μείνει το μήνυμά σου για τους επόμενους γιατί να το αφήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου