Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Κάμερες Παντού

Η παρακολούθηση με κάμερες είναι συνεχής. Όπου να πας κι όπου σταθείς κάποια κάμερα θα σε παρακολουθεί. Για την ασφάλεια τη δική σου ρε παιδάκι μου. Γι' αυτό και μας έχουν φάει ν' αγοράσουμε κι εμείς μερικά συστήματα παρακολούθησης να μη μένουμε πίσω.
Μπαίνεις στο τραμ ή στο λεωφορείο. Μια, τουλάχιστον, κάμερα θα σε παίρνει μάτι. Αν δε το όχημα είναι αρθρωτό θα υπάρχει τουλάχιστον μία σε κάθε άρθρωμα. Ακόμα και στις στάσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται προειδοποιητικές πινακίδες ότι η περιοχή παρακολουθείται. Στο μετρό και στα τρένα δεν έχω εντοπίσει, αλλά δεν αποκλείεται. Φαντάζεστε να βάλουν και στις τουαλέτες να με βλέπουν όταν τις επισκέπτομαι!!!
Στις τράπεζες το ξέρουμε από παλιά, κι από την Ελλάδα. Οι τράπεζες βιντεοπαρακολουθούνται. Κι από μέσα κι απ' έξω. Μπορεί σεκιουριτάδες να μην φαίνονται αλλά η προειδοποίηση για τις κάμερες φυσικά και υπάρχει. Τα καταστήματα (σουπερμάρκετ, εμπορικά κλπ) να μείνουν πίσω? Κάμερες κι εδώ. Και μέσα και έξω. Να φυλάνε τα εμπορεύματα.
Και σε τακτικά διαστήματα, υπάρχουν ανακοινώσεις της αστυνομίας με φωτογραφίες από τις κάμερες που αναζητείται για κάποιο λόγο (π.χ. για επίθεση σε γυναίκα). Τώρα το πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό και πόσο τους βρίσκουνε, δεν ξέρω.

1 σχόλιο:

  1. Όταν ανέβηκε το παραπάνω κείμενο δεν είχα υπόψη μου ένα δημοσίευμα μιας από τις δωρεάν εφημερίδες (κυρίως διαφημιστικές αλλά και με κάποια θέματα) στην οποία γράφτηκε το ίδιο ακριβώς πράγμα: για το ότι ο Μεγάλος αδελφός είναι παντού (ο τίτλος) με φωτογραφίες καμερών και περιγραφές για το ότι το Μόναχο δεν απέχει και πολύ από το Λονδίνο (όπου οι κάμερες σε καταγράφουν περίπου 300 φορές τη μέρα).
    Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή