Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τα Σκουλαρίκια

Τα σκουλαρίκια είναι ένα αγαπημένο αξεσουάρ αντρών και γυναικών. Θα δεις άντρες οποιασδήποτε ηλικίας με σκουλαρίκι στο αυτί. Από το πιο απλό μέχρι εξεζητημένο (όχι, κρεμαστό δεν είδα). Στην αρχή με παραξένεψε, αλλά μετά θυμήθηκα ότι πρώτη φορά που είδα άνδρα με σκουλαρίκι στο αυτί ήταν αστυνομικός, στο Μόναχο, το 1987!
Και αφού οι άνδρες φοράνε σκουλαρίκι στο αυτί, οι γυναίκες με κάποιο τρόπο πρέπει να κάνουν τη διαφορά: να βάλουν είτε σειρά από σκουλαρίκια στο αυτί (2, 3, 4 αν και θα δεις και άντρες με πάνω από ένα, άρα μικρή η διαφοροποίηση) ή να τρυπήσουν το αυτί από μέσα (κι εδώ ανταγωνισμός), να τρυπήσουν φρύδια (επίσης), μύτες, αλλά κυρίως χείλια. Να φοράει η άλλη τρεις ή τέσσερις κρίκους στα χείλια και να λες πως τους έβαλε για να κλειδώνει το στόμα της! Ή να μιλάει και να φαίνεται το σκουλαρίκι στη γλώσσα. Αν τώρα φοράνε και σε άλλα σημεία, πιο εσωτερικά, αγνοώ. Κάνας αφαλός άμα εμφανίζεται παίζει να έχει το στρασάκι του.
Πάντως, εξωτερικά, το σκουλαρίκι είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο. Κύρια στους νέους το πολύ πράμα αλλά και σε μεγαλύτερους που αν δεν φοράνε πολλά σκουλαρίκια, έχουν μείνει τα σημάδια από το παρελθόν που φοράγανε!
Τιμοκατάλογος. Κατά σειρά: φρύδια, αφαλός, γλώσσα, χείλια, θηλή στήθους - και τα απλά μύτη και αυτί. 
Η τελευταία μόδα είναι (στους άντρες) η τρύπα στ' αυτιά. Όταν λέμε τρύπα εννοούμε σαν αυτή που έχουν κάποιες φυλές στην Αφρική: που βάζεις ένα δαχτυλίδι που το μεγαλώνεις για αν μεγαλώνει και η τρύπα. Και να φαίνεται από μακρυά. Η μεγαλύτερη διάμετρος που έχω δει είναι στα 2,5 - 3 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου