Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ανοιξιάτικη Γιορτή!

Έγραψα παλιότερα για το Οκτόμπαφεστ, τη μεγάλη γιορτή μπίρας του Μονάχου που γίνεται το Σεπτέμβρη (και τελειώνει την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, δεν ξέρω πώς αυτό δικαιολογεί το όνομά του!) και μάλλον θα ξαναγράψω το φθινόπωρο, αν βρίσκομαι εδώ. Τις μέρες αυτές, γίνεται στον ίδιο χώρο, στο Μόναχο, η Φρύλινγκφεστ (Frühlingsfest - Ανοιξιάτικη γιορτή). Μια γιορτή που διαφημίζεται σε αφίσες, χωρίς όμως να είναι στο σάιτ του δήμου του Μονάχου με τις εκδηλώσεις της εποχής.

Πήγα λοιπόν κι εγώ χθες να την επισκεφθώ. Πώς είναι το Οκτόμπαφεστ; Καμία σχέση! Ούτε το ένα δέκατο σε έκταση, με μια τέντα και μόνο για μπίρες (το τι κόσμο είχε μπορείτε να μετρήσετε, πού το Οκτόμπαφεστ που για να βρεις να κάτσεις πρέπει ή να πετύχεις καμιά λάσκα ώρα ή πιο καλά την κατάλληλη στιγμή) και μια ανοιχτή μπιραρία, με κάποια από τα μηχανήματα του λούνα παρκ, δεν με συγκίνησε καθόλου. Μόνο σαν σκιά του Οκτόμπαφεστ φαντάζει. Δεν ξέρω, αν δεν είχα επισκεφθεί το άλλο το Σεπτέμβρη, ίσως έβρισκα κάτι ενδιαφέρον κι εδώ. Αλλά τώρα... Ακόμα και το παζάρι που στήνεται στα πανηγύρια στην Ελλάδα μπορεί να είναι μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον (π.χ. στη Νέα Φιλαδέλφεια τέτοιες μέρες, για την πρωτομαγιά).
Κι όχι και τίποτα άλλο, αλλά φιλοξενώ και κάποιους φίλους αυτές τις μέρες και τους έλεγα να πάμε και να πάμε, και πήγαμε και απογοητευτήκαμε. Ευτυχώς που λίγο παραδίπλα ήταν το άγαλμα της Βαυαρίας οπότε μιας και το πανηγύρι ήταν μόνο στο πάνω κομμάτι, βρήκαμε την ευκαιρία να δούνε τουλάχιστον αυτό, να μην λένε ότι τσάμπα τους κουβάλησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου