Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αλλαγές

Βρε τι παθαίνει ο άνθρωπος!
Με τη σιγουριά, που έχω αποκτήσει μετά από τόσο καιρό, για τα δρομολόγια των τρένων ξεκίνησα σήμερα το πρωί για το Μάνχαϊμ. Τα τρένα από Μόναχο με κατεύθυνση το Μάνχαϊμ (και μέχρι εκεί είναι κοινά) ξεκινάνε καθημερινά γύρω στις και 25'. Ένα δυο λεπτά πριν. Και 23' ή και 24' με εξαίρεση στις 6 το πρωί που είναι και 28'.
Σήμερα, πρώτη μέρα μετά τις πασχαλινές διακοπές, τελικά ετοιμάστηκα πιο γρήγορα από το συνηθισμένο και αντί να πάρω το μετρό των 06:55 πήρα των 06:50. Φτάνω λοιπόν νωρίς στο σταθμό και βλέπω από μακρυά ότι το τρένο περιμένει στην αποβάθρα. Από συνήθεια, ρίχνω και μια ματιά στο πίνακα με τα δρομολόγια αλλά στις και 23' που το ήξερα δεν το εντοπίζω Κοιτάζοντας.καλύτερα, βλέπω ότι έφευγε και 08'! Το πρόλαβα, μπήκα μέσα και ήταν μόλις και 06', είχε μάλιστα και κάνα 5λεπτο καθυστέρηση στην αναχώρησή του.
Αλλά σκέφτομαι: Αν δεν τύχαινε να πάω νωρίτερα, τι θα πάθαινα. Θα πήγαινα στο σταθμό και δεν θα έβρισκα τρένο γιατί θα είχε φύγει. Και θα καθυστερούσα μια ώρα να πάω στο σχολείο (χαρά οι μαθητές μου!!!) μιας και, όπως είπα και παραπάνω, το τρένο φεύγει κάθε μια ώρα. Και συνήθως φεύγει στα ίδια λεπτά της ώρας. Το ίδιο γίνεται και με τα μέσα αστικής συγκοινωνίας, οπότε ξέρεις πότε να πας στη στάση ή στο σταθμό. Όχι, όπως στον Άγιο Στέφανο που σχολίαζε και η κόρη μου, που κάθε ώρα είναι και κάτι διαφορετικό κι έτσι δεν υπάρχει κάτι στάνταρ να ξέρεις. (Καλά, το άλλο το τραγικό, ότι περνάνε από κοντά από το σπίτι 2 + 1 λεωφορεία, και περνάνε τα δύο με διαφορά 5λεπτο και μετά το επόμενο ζευγάρι είναι σε 30 - 40 λεπτά ενώ το τρίτο είναι κυκλικό και περνάει μια φορά την ώρα ή και αργότερα).
Τελικά, ψάχνοντας από το σάιτ των γερμανικών τρένων βρήκα ότι αυτή η αλλαγή αφορά όλα τα (πρωινά τουλάχιστον που μ' ενδιαφέρουν) τρένα από το Μόναχο στη γραμμή αυτή και για το Διάστημα 12 - 29 Απρίλη. Από Μάη ξαναγυρίζουμε στα γνωστά. Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε κάποια τέτοια πρόβλεψη στο πρόγραμμα μέχρι τώρα. Στο πρόγραμμα των τρένων από Δεκέμβρη μέχρι Ιούνη τα συγκεκριμένα δρομολόγια δεν έχουν καμιά παρατήρηση.
Βρε τι παθαίνει ο άνθρωπος! Πόσο εύκολα συνηθίζει κανείς το να δουλεύουν όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα! Και πόσο μου κακοφάνηκε που κάτι άλλαξε (και δεν το έψαξα γιατί θεώρησα αυτονόητο ότι όλα μένουν ως έχουν)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου