Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Αγορές του Μονάχου 2

Φύγαμε από το παγοδρόμιο και επισκεφτήκαμε την αγορά στην Σέντλιγκεν Τορ.
Ακριβώς απέναντι έχει στημένο ένα μαγαζάκι η εταιρία συγκοινωνιών. Από εκεί ξεκινάει η βόλτα ενός παλιού τραμ κατάλληλα διακοσμημένου και διαμορφωμένου για τις μέρες αυτές. Με μπαρ για γκλύχβαϊν π.χ. μέσα. Επειδή σ' αυτό μπαίνουν ιδιαίτερα τα παιδιά, πουλιέται και ειδικό φρουτοποτό, χωρίς αλκοόλ για τα παιδάκια (το ίδιο γίνεται και στα άλλα μαγαζάκια, αλλά στο τραμ ένα παραπάνω).
Συσκευασίες με κέτσαπ και μουστάρδα για να συνοδεύσει κανείς το λουκάνικό του. Είτε σε στυλ μαστάρι απ' το οποίο μπορείς να αρμέξεις την ποσότητα που θέλεις είτε σε κουβά με την κατάλληλη αντλία! Μαζική προσφορά.
Ενδιαφέρουσες μινιατούρες.
Τα μαγαζάκια με το γκλύχβαϊν (που έχουν και φαγητό, βέβαια) είναι γενικά πιο προσεγμένα και πιο εντυπωσιακά.
Επισκεφθήκαμε και άλλη μια αγορά: στην Μύνχνερ Φράιχαϊτ. Η συγκεκριμένη είναι πιο καλλιτεχνική. Στολισμένη με έργα διάφορα, τα οποία μπορείς και να τα αγοράσεις. Οι τιμές, βέβαια, αντίστοιχες με την καλλιτεχνική αξία. Αναγράφονται εμφανώς.
Καλλιτεχνικές δημιουργίες υπάρχουν και πάνω από τα μαγαζάκια που δίνουν έναν άλλο αέρα στην αγορά.

Κάποια από τα είδη που πουλιούνται εδώ, όπως καρφίτσες, δαχτυλίδια, βραχιόλια, φτιάχνονται επί τόπου. Κάποια άλλα, όπως τα πήλινα, φτιάχνονται στα εργαστήρια και μεταφέρονται στο παζάρι.
Στην συγκεκριμένη αγορά υπάρχει και σκηνή με ζωντανό πρόγραμμα. Και στο τέλος είπα να πάρω και μια κούπα γκλύχβαϊν να ζεσταθώ λίγο. Σε κούπα γίγα των 300 ml, μόνο 3,5€ (όταν το 200άρι έχει 3€ φέτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου