Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Χιόνια

Όταν πέφτει το χιόνι η αίσθηση είναι διαφορετική. Πρώτα πρώτα είναι πιο φωτεινά μιας και το χιόνι αντανακλά μεγάλο μέρος από το φως. Κι ενώ ο ουρανός είναι συννεφιασμένος, οι πολλαπλές αντανακλάσεις στο χιόνι δίνουν την αίσθηση πως έχει φως; (προφανώς όχι κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης)! Εμένα, όμως, μ' αρέσει πάν' απ' όλα την ώρα λίγο μετά απ' τη χιονόπτωση, όταν στα γυμνά κλαδιά των δέντρων υπάρχει ένα διακριτικό γαϊτανάκι από χιόνι. Τότε που ΟΛΑ είναι άσπρα. Δυστυχώς, αυτό το συναντάς κυρίως στην ύπαιθρο αλλά και κρατάει τόσο λίγο που δεν έχω καταφέρει να το "κλείσω" σε μια φωτογραφία. Συνήθως το χαζεύω μέσα από τα τζάμια του τρένου.
Ο κόσμος βγαίνει στο δρόμο και το απολαμβάνει. Βέβαια, είναι καλά προετοιμασμένος όσον αφορά το ντύσιμο. Αν και, οι περισσότεροι από τους ντόπιους δεν έχουν πρόβλημα. Αντέχουν περισσότερο στο κρύο αφού προπονούνται από μικροί. Την Κυριακή που έκανα μια βόλτα βαρέθηκα να βλέπω παιδάκια. Μωρά σε καροτσάκια...
...αλλά και μεγαλύτερα με ελκηθράκια να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το όποιο μέρος με κλίση για τσουλήθρα.
Χιονισμένος κι ο Μονόπτερος στους Εγγλέζικους Κήπους. Μονόπτεροι λέγονταν οι ναοί που δεν είχαν άλλες κολώνες γύρω. Και τέτοια οικοδομήματα είναι συνηθισμένα στα πάρκα και τους κήπους εδώ.
Όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και οι σκύλοι την καταβρίσκουν με παιχνίδια στο χιόνι.

Χιονισμένα και τα τραπεζάκια στις υπαίθριες μπιραρίες (μπίαργκαρτεν Biergarten) ξεκουράζονται και περιμένουν να έρθουν καλύτερες μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου