Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Γιορτή

Αργία σήμερα στη Γερμανία, η επέτειος της επανένωσής της το 1990, τελευταία μέρα του Οκτόμπερφεστ, δεν έχει κανονική δημοσίευση. Άντε να πάμε για καμιά μπίρα. Για σήμερα, κερασμένες μόνο λίγες (ελάχιστες) φωτογραφίες απ' τη γιορτή. Στην πρώτη έχουμε το επίσημο σήμα του φετινού Οκτόμπερφεστ.

Η δεύτερη ένα λεξικό όρων: πώς λέγεται κάτι στα Βαυαρέζικα και πώς στα Γερμανικά (η διατύπωση είναι υψηλά Γερμανικά, αλλά είναι η γλώσσα που είναι των γραπτών, ας πούμε η επίσημη της Γερμανίας μιας και υπάρχουν αρκετές τοπικές διάλεκτοι, η ένωση κι η επανένωση ισοπεδώνουν συνήθως τις διαφορές, αλλά μέχρι να εξαφανιστούν περνάνε αρκετά χρόνια). Εδώ το λεξικό έχει να κάνει βασικά με το Οκτόμπερφεστ, μιας και τα Βαυαρέζικα έχουν πολλές διαφορές, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο κάποιον που θέλει να μάθει Γερμανικά στην περιοχή.
Κάποιοι μπέρδεψαν το Οκτόμπερφεστ με τις αποκριές. Επειδή έβλεπαν τον κόσμο με τα τράχτεν (τις παραδοσιακές στολές - που έχω την εντύπωση πως κάθε χρόνο είναι και περισσότερες στο πανηγύρι, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, οι άνθρωποι εδώ τις φοράνε με κάθε ευκαιρία) και νόμισαν πως είναι μεταμφιέσεις. Έτσι ντύθηκε σούπερμαν ο ένας, μπάτμαν ο άλλος πήραν και τον βοηθό του τελευταίου τον Ρόμπιν και βγήκαν βόλτα.
Και για κλείσιμο φωτογραφίες των Άλπεων. Η πρώτη φωτογραφία από το μπαλκόνι. Σε πρώτο πλάνο οι σκεπές στα κτίρια του Ολυμπιακού Πάρκου (κολυμβητήριο, εκεί που γίνονται οι εκθέσεις, το γήπεδο) που θυμίζουν τις Άλπεις. Και σε δεύτερο, οι πραγματικές Άλπεις. Δεν φαίνονται κάθε μέρα, ή δεν φαίνονται τόσο καθαρά. Εδώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες, ήταν και απογευματάκι και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.
Άντε, κι άλλες δυο με τις Άλπεις στο βάθος. Αυτές είναι τραβηγμένες απ' τον πύργο τηλεπικοινωνιών. Τη δεύτερη δεν την θεωρώ τόσο αξιόλογη, αλλά έχει μια άποψη του δυτικού Μονάχου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου