Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μακριά Νύχτα

Είναι συνήθεια εδώ στη Γερμανία να οργανώνονται τακτικά εκδηλώσεις «Μακριά Νύχτα». Τι είναι αυτές; Είναι πολιτιστικές θεματικές εκδηλώσεις (μουσική, κινηματογράφος, μουσεία κλπ) που γίνονται κάποιο Σάββατο (συνήθως) απόγευμα. Αρχίζουν συνήθως κατά τις 5 και συνεχίζονται για αρκετές ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σ’ αυτές παίρνουν μέρος διάφοροι χώροι που παρουσιάζουν αυτό το θέμα (π.χ. για τη μουσική αίθουσες συναυλιών με διαφορετικά είδη μουσικής η κάθε μια, μερικές λειτουργούν ειδικά γι’ αυτή τη βραδιά, όπως π.χ. σε παλάτια ή για τα μουσεία διάφορα μουσεία, γκαλερί κλπ).

Υπάρχει ένα ενιαίο εισιτήριο (10 – 15€) και μ’ αυτό μπορείς να επισκεφθείς όσους χώρους θέλεις (και προλαβαίνεις). Για τη μετακίνηση απ’ τον ένα χώρο στον άλλο –που μπορεί να είναι αρκετά μακριά– συνεργάζεται συνήθως και η τοπική μεταφορική εταιρία, με το εισιτήριο της «μακριάς νύχτας» μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μεταφοράς, ακόμα ίσως και το ρεγκιονάλ (το τοπικό τρένο) προς (και από) τα μέρη όπου υπάρχουν συμμετέχοντες χώροι.

Αύριο ας πούμε είναι η «Μακριά Νύχτα των Μουσείων» για το Μόναχο. Σ’ αυτήν συμμετέχουν 90(!) χώροι μουσεία, γκαλερί ακόμα και εκκλησίες. Η διάρκεια απ’ τις 7 το απόγεμα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, μάλλον μικρή θα έλεγα. Τη βραδιά αυτή θα υπάρχουν εκθέσεις που θα στηθούν επί τούτου, συναυλίες, ειδικές ξεναγήσεις κλπ ενώ για τα παιδιά θα υπάρχει ειδικό απογευματινό πρόγραμμα.

2 σχόλια:

  1. Κύριε Μαλλιαρέ βρήκα το Blog σας ψάχνοντας πληροφορίες για τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία. Το διάβασα όλο από την αρχή και είναι καταπληκτικό!! Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες!! Είμαι συνάδελφος πληροφορικός, διορισμένη σε ελληνικό σχολείο. Με όσα όμως συμβαίνουν στη χώρα μας έχουμε πάρει την απόφαση να φύγουμε για γερμανία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει σχολικό λεοφωρείο για το ελληνικό σχολείο του Μονάχου. Αν δηλαδή μένουμε στο Erding θε πρέπει να πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο με δικό μου αυτοκίνητο ή με τα μέσα μεταφοράς; Υπάρχει πρόβλεψη για προπαρασκευαστικά τμήματα για παιδάκια που δεν μιλάνε τη γλώσσα; Επίσης θα μπορούσατε να γράψετε και κάποιο άρθρο σχετικά με το σύστημα υγειας τους; Σας ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα παιδιά του δημοτικού υπάρχουν λεωφορεία, από πού περνάνε όμως εξαρτάται. Τα δρομολόγια διαμορφώνονται ανάλογα πού μένουν οι μαθητές. Υπάρχουν 4 δημοτικά στο Μόναχο και ένα στο Ντάχαου.
    Προπαρασκευαστικά τμήματα, απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή