Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Σαλπάρουμε

Ένα καινούριο ιστολόγιο (κοινώς μπλογκ) άνοιξε τα ιστία του (τα πανιά του ντε) στον ιστοχώρο. Είναι το μπλογκ της Μαρίας. Μετά από προτροπή της Ειρήνης αποφάσισε να παρουσιάσει τα έργα που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα.

Καλλιτεχνική φύση η Μαρία ασχολείται με δημιουργία έργων σε διάφορες μορφές πολλά χρόνια τώρα. Από τα παλιά φοιτητικά μας χρόνια που ζωγράφιζε με σμάλτο σε γυάλινες επιφάνειες (κυρίως μπουκάλια) αλλά έκανε και πειραματισμούς με χαλκό και ξύλο. Τα τελευταία άρχισε να ζωγραφίζει πιο συστηματικά, παρακολούθησε και κάποια μαθήματα που γίνονταν από τον (τότε) δήμο Αγίου Στεφάνου σε συνεργασία με τη ΝΕΛΕ. Εκτός από ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με ψηφιδωτό, με πηλό αλλά και μικτές τεχνικές που συνδυάζουν διάφορες τέχνες σε ένα έργο.

Το μόνιμο πρόβλημά μας είναι πού θα μπει το κάθε καινούριο έργο. Γιατί αρκετά έχει δωρίσει σε φίλους, αλλά όπως και να το κάνουμε υπάρχει συνεχής παραγωγή που δεν μπορεί να αναλωθεί έτσι. Οι τοίχοι του σπιτιού έχουν γεμίσει, αρκετά υπάρχουν στοιβαγμένα στο υπόγειο αλλά έρχονται καινούρια και μόνιμα η απορία μου είναι πού θα μπούνε. Η μετακόμιση στο Μόναχο έδωσε την ευκαιρία να στολιστούν οι παραγωγές που έγιναν εδώ, το σπίτι ήταν άδειο έτσι κι αλλιώς, αλλά μετά από τόσα χρόνια έχει γεμίσει μια χαρά!

Καλοτάξιδο να είναι και καλοδιάβαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου